- Hadde det vært mine barn skulle de fått høre det

Politifolk i København lei av å slåss med 15-åringer. Her sjekker de alle aktivist-aktige ungdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Det er i kveld uklart hva som vil skje med de 436 arresterte demonstrantene. Aktivist-nettstedet modkraft.dk melder rett over midnatt at flere demonstranter fremdeles holdes av politiet.

Da Dagbladet.no sent i kveld besøkte Nørrebrohallen, der demonstrantene samlet seg etter massearrestasjonen et par kilometer unna, var stemningen rolig. Små grupper med ungdommer satt og drakk pils, og lite vitnet om kaoset som hadde utspilt seg noen få timer tidligere.

Tidligere i ettermiddag barket politi og demonstranter sammen da de forsøkte å okkpurere et nedlagt vannverk i København - og gjøre det til deres nye ungdomshus. I mars i år ble deres forrige hus jevnet med jorden etter voldsomme demonstrasjoner. Flere tusen demonstranter marsjerte i ettermiddag til Grøndalsvænge Allé 13 for å okkupere den gamle bygningen. Og de klarte det- i cirka 20 minutter var huset okkupert før de ble gasset ut og arrestert av politiet.

Men det er liten tvil om at bydelen Nørrebro er i unntakstilstand hver gang de autonome rører på seg. I kveld kjører flere kolonner med opprørspolitiet, store kassebiler og rekker av politimotorsykler kontinuerlig rundt i bydelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer