- Hadde det vært snakk om å forby finlandshette i det offentlige rom, ville Frp fått flertall

Men Frp får ikke andre partier med på forbud mot burka og niqab.

VIL FORBY: Erlend Wikborg (Frp) vil forby bruk av heldekkende plagg som burka og niqab i det offentlige rom, men må etter interpellasjonsdebatten i Stortinget i formiddag konstatere at Frp står alene om standpunktet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL FORBY: Erlend Wikborg (Frp) vil forby bruk av heldekkende plagg som burka og niqab i det offentlige rom, men må etter interpellasjonsdebatten i Stortinget i formiddag konstatere at Frp står alene om standpunktet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Et generelt forbud mot burka og niqab står ikke på regjeringens dagsorden, sa justisminister Anders Anundsen (Frp) i en interpellasjonsdebatt i Stortinget i dag.

Fransk forbud Han sa at bruk av slike plagg utgjør et lite problem, ettersom det anslagsvis er 50-100 kvinner i Norge som bruker slike klær.

Det var partifelle Erlend Wiborg som i en interpellasjon til justis- og beredskapsministeren spurte om forbud mot heldekkende klesplagg i det offentlige rom er aktuelt i Norge, etter at den europeiske menneskerettighetsdomstol i fjor sommer slo fast at Frankrikes forbud ikke er i strid med menneskerettighetene.

Wiborg viste til at plagg som burka og niqab vanskeliggjør identifisering, kan være kvinneundertrykkende profil og hindre integrering.

Utfordret Ap Høyre har vært mot generelt forbud mot burka og niqab, og dermed er et slikt forbud heller ikke med i Sundvolden-erklæringen.

Wiborgs interpellasjon var derfor først og fremst myntet på Ap etter at Jonas Gahr Støre i fjor sommer uttrykte åpenhet for forbud etter dommen fra Strasbourg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer