- Hadde dette skjedd om to uker, hadde det ikke begynt å brenne

Mottaket i Hemsedal var i gang med å installere sprinkleranlegg da brannen brøt ut natt til onsdag.

LEIT: Det oppsto brann i et asylmottak i Hemsedal natt til onsdag. Hvis brannen hadde skjedd bare noen uker senere, ville bygget berget, mener leder Gry Herland for Hemsedal statlige mottak.   Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LEIT: Det oppsto brann i et asylmottak i Hemsedal natt til onsdag. Hvis brannen hadde skjedd bare noen uker senere, ville bygget berget, mener leder Gry Herland for Hemsedal statlige mottak. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HEMSEDAL (Dagbladet): Mottaket har ikke hatt sprinkleranlegg tidligere, men var i gang med å installere det da brannen brøt ut natt til onsdag.

En ny instruks fra UDI setter nemlig krav om et slikt brannsikringsanlegg -  og mottaket ble omfattet av den nye regelen da de fornyet sin kontrakt med UDI for bare elleve dager siden, 1.november i år.

-  Hadde dette skjedd om to uker og ikke nå, hadde det ikke begynt å brenne, sier mottaksleder Gry Herland til Dagbladet.

- Burde ikke dere da ha hatt sprinkleranlegget  på plass 1.november?

- Nei. Det er ikke et krav om at det skal være på plass med en gang, men krav om at det må installeres i løpet av de tre første månedene. Det koster ganske mye penger med et slikt anlegg, og før kontrakten inngås kan ikke vi forskuttere en utgift på tre millioner kroner, forklarer Herland til Dagbladet.

Hektisk natt Hun jobber for mottaksselskapet VAM, som driver tre av fire asylmottak i bygda. Etter en hektisk natt, møtte mottakslederen pressen på en pressekonferanse på rådhuset i Hemsedal i 09-tiden i morges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer