Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde diaré - og dårlig tid

TROMSØ (Dagbladet): Den 60 år gamle sjåføren hadde diaré og jaktet på et toalett. Derfor kjørte han fryktelig fort gjennom Balsfjord kommune. Det skulle han ikke ha gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannsbetjent Arne Hågensen var ute på veien og fulgte etter 60-åringen. Over en distanse på fem kilometer målte Hågensen gjennomsnittsfarten til 123,7 km i timen. Deretter stanset han bilisten.

Endte i retten

I alle fall endte episoden, som fant sted 6. mai i år, i retten. Nærmere bestemt Nord-Troms forhørsrett i Tromsø. Der møtte 60-åringen opp 20. juni, og forklarte dommerfullmektig Elisabeth Lund hva som hadde skjedd:

«Søndag 6. mai 2001 om ettermiddagen kom siktede fra Frankrike hvor han hadde deltatt på kurs. Bilen hans stod parkert ved flyplassen i Tromsø. Siktede var alene i bilen. Siktede hadde diaré, og det hastet derfor å komme fram til Statoil-stasjonen i Nordkjosbotn for å komme på toalettet.»

Rakk ikke hjem

Sjåføren skulle hjem til Meistervik, men hadde peilet inn nevnte bensinstasjon som første mulige «pit stop».

Dommeren skriver videre:

«Han ble gjort kjent med politiets straffeforslag. Siktede synes at straffeforslaget er for strengt. Det sett hen til hans problemer med kraftig diaré...»

Straffeforslaget - 16 dagers betinget fengsel og 7500 kroner i bot - syntes derimot dommer Lund var passe:

«Siktede er i grensen for at det bør anvendes ubetinget fengselsstraff... Siktedes helseproblemer endrer ikke rettens syn,» skriver sakens nådeløse dommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling