Hadde doplager ved Kjemisk institutt på Blindern

En tidligere stipendiat ved Universitetet i Oslo er dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere stipendiat ved Universitetet i Oslo brukte et garderobeskap ved Kjemisk institutt som doplager. Nå er han dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

Etter gjentatte observasjoner av en mistenkelig person, og sterk lukt som minnet om narkotika på toalettene, ble politiet i fjor vår varslet av ledelsen ved Kjemisk institutt.

Hundetjenesten gjorde deretter et søk på hele området. I et låst garderobeskap i kjelleren ble det funnet en ryggsekk med 135 gram marihuana, delt opp i mindre pakker. Ryggsekken tilhørte en tidligere stipendiat ved Universitetet i Oslo (UiO), skriver Universitas.

Mannen som disponerte skapet ble pågrepet, og han ble i Oslo tingrett 31. mai i år dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

I dommen går det fram at mannen kom til Norge fra Vietnam som stipendiat ved Fysisk institutt i 2009. Mannen ble dømt for å ha dyrket 5,5 kilo marihuana i en leilighet i Oslo i 2010, og skapet ved Kjemisk institutt skal ha blitt brukt som mellomlager.

I tillegg til narkotikabeslagene ble den domfelte også funnet skyldig i å ha stjålet seks bærbare PC-er og en projektor tilhørende Universitetet i Oslo i april 2011. Da mannen ble domfelt, arbeidet han for det vietnamesiske utdanningsdepartementet, ifølge Universitas.

(NTB)