Hadde du orka å løpe opp 1576 trappetrinn?

Førstemann opp Empire State Building, og det er ikke lov til å bruke heisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/ScanpixNTB): Er du blant dem som sliter deg opp trappa på jobben og heller velger heisen hvis du skal opp en etasje på det lokale kjøpesenteret?

Da er ikke trappeløpet i New York noe for deg. Deltakerne konkurrerer i å bestige Empire State Building raskest, kun ved hjelp av egen maskin.

Den sagnomsuste bygningen var en gang i tida verdens høyeste, og kan fortsatt imponere med sine 381 meter. Deltakerne konkurrerer om å komme seg til 86. etasje raskest mulig.

For å klare det må man forsere 1576 trappetrinn, noe som kan ta pusten fra de fleste.

Og det er iallfall én som har teken på det. Herreklassen er blitt vunnet av samme mann sju år på rad, en tysker ved navn Thomas Dold.

- Jeg var bare glad for å se målstreken og vite at det var over og at jeg hadde vunnet igjen. Det var mye nytt i år, men jeg er veldig glad for at en ting er det samme og det er navnet på vinneren, sa han.

Tyskeren fikk blant annet konkurranse av en nordmann, men for fysioterapeuten Eirik Haugsnes fra Finnsnes og Skjervøy ble det litt for tøft til slutt. Han endte på niendeplass, drøyt minuttet bak Dold.

Haugsnes brukte 11 minutter og 36 sekunder, skriver Folkebladet.

- Jeg greide å gi på hele tida, så jeg er godt fornøyd, sa han.

Melissa Moon fra New Zealand vant kvinneklassen. Hun sa at det var krevende fra 14. etasje og oppover.

Da gjensto det bare 72 etasjer ...