Derfor fikk han permisjon:

- Hadde en spesiell grunn

Han er ansett som en av Norges farligste menn. Likevel fikk Stig Millehaugen gå ut av Trondheim fengsel helt uten oppsyn.

PÅ RØMMEN: Politiet frigir bilder av dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen - som nå er på rømmen etter å ha unngått å returnere fra permisjon fra Trondheim fengsel onsdag 1. juni. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen er på rømmen fra Trondheim fengsel. Onsdag kom meldinga om at 53-åringen er etterlyst etter å ha stukket av i forbindelse med en permisjon.

Torsdag leter politi i hele Norge etter Millehaugen. Han er også etterlyst via Interpol, og politiet har advart folk mot å oppsøke mannen dersom de ser ham.

Fengselsleder Egil Gabrielsen sier til Dagbladet at Millehaugen har gjennomført fem tidligere permisjoner fra fengselet i Trondheim uten noen form for brudd. Dette var hans sjette, og det lå både et klart formål og konkrete retningslinjer for hva 53-åringen kunne gjøre.

- Man må ha en spesiell grunn, det hadde han også i dette tilfellet, uten at jeg vil kommentere hva dette var. På generelt grunnlag kan jeg si at det kan være alt fra besøk av familie til andre aktiviteter. Man får da en geografisk begrensning, for eksempel Trondheim sentrum. Men det er ingen systemer som varsler hvis man beveger seg utafor området. Det er ingen fotlenke eller den slags, sier Gabrielsen.

Forstår skepsisen

Millehaugen hadde permisjon i tidsrommet kl. 09.00 til 15.00 onsdag 1. juni, men møtte ikke opp som avtalt da permisjonen var over. På spørsmål om hvorfor en forvaringsdømt mann som er dømt for to drap slippes ut på permisjon uten følge, svarer fengselslederen at det er en del av prosessen med at alle straffedømte tilbakeføres til samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.