Hadde et forhold til med-astronauten

Men den overfallstiltalte astronauten Lisa Nowak ble dobbeltspilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nye detaljer fra det pikante trekantdramaet i NASA, som endte med at Discovery-astronauten Lisa Nowak ble tiltalt for overfall med pepperspray, ble avslørt da ukjente politidokumenter i saken ble lagt frem tirsdag. Dokumentene forteller blant annet at astronaut William Oefelein hadde et forhold til Nowak, som han jobbet sammen med i lengre tid. Forholdet endte imidlertid da Nowak i full forkledning angrep sin rival Colleen Shipman.

Oefelein fortalte politiet at han hadde en affære med den gifte 43 år gamle trebarnsmoren, i «noe tid». Men da han møtte Colleen Shipman, begynte han å date begge damene samtidig, ifølge ABC News.

Fant hete e-poster

Shipman, på sin side, trodde at hun og Oefelein hadde et forpliktende forhold. Hun visste om hans angivelige ekskjæreste Nowak, og skal ha spurt om hvordan hun stilte seg til forholdet deres. Men Oefelein skal ha sagt at det var slutt mellom dem.

- Jeg spurte: «Er du sikker på dette er ok for henne? Kommer det til å komme noen gal dame hjem til meg for å drepe meg?». Og han sa: «Nei, nei, nei, hun er ikke slik. Det er greit for henne. Hun er glad på mine vegne», fortalte Colleen Shipman i avhør.

Men etter hvert fikk Nowak nyss i at Oefelein og Shipman hadde et forhold. Da hun tok seg inn i Oefeleins leilighet, logget hun seg på PCen hans og fant romantiske e-poster sendt mellom Oefelein og Shipman. Disse e-postene tok hun også med seg da hun senere dro for å overvåke og angripe Shipman.

Planla angrepet detaljert

Detaljer fra etterforskningen viser også at Nowak planla den 150 mil lange ferden fra sitt hjem i Houston til Florida, der Shipman bodde, svært nøyaktig. Hun skrev ut kart som viste veien fra NASA-bygget i Houston til flyplassen i Orlando, og det ble funnet en kvittering for en kveld på et hotellrom, som hun riktignok betalte kontant.

TILTALT FOR OVERFALL: Astronauten Lisa Nowak angrep Colleen Shipman med pepperspray etter at hun fant ut at hun var sammen med astronauten William Oefelein. Det hadde nemlig hun også vært. Foto: Scanpix
TILTALT FOR OVERFALL: Astronauten Lisa Nowak angrep Colleen Shipman med pepperspray etter at hun fant ut at hun var sammen med astronauten William Oefelein. Det hadde nemlig hun også vært. Foto: Scanpix Vis mer

Det ble også funnet en kniv og et tau i bilen, noe som underbygger politiets teori om at Nowak hadde planer om å kidnappe Shipman.

Hvis Nowak blir dømt etter tiltalen, risikerer hun fengsel på livstid.

DREV DOBBELTSPILL: Astronauten William Oefelein skal på et tidspunkt ha hatt et forhold til både Lisa Nowak og Colleen Shipman.