USA og Somalia:

«Hadde et fruktbart møte med president Farmaajo i dag og overrakte han en caps»

Slik endte møtet mellom USAs ambassadør i Somalia og landets nyvalgte president.

«MAKE SOMALIA GREAT AGAIN:» Her får Somalias nyvalgte president overrakt en noe spesiell caps av USAs ambassadør til Somalia. Capsene Donald Trump gjorde nærmest ikonisk under presidentvalgkampen, har i dette tilfellet blitt justert noe. Foto: USAs ambassade til Somalia
«MAKE SOMALIA GREAT AGAIN:» Her får Somalias nyvalgte president overrakt en noe spesiell caps av USAs ambassadør til Somalia. Capsene Donald Trump gjorde nærmest ikonisk under presidentvalgkampen, har i dette tilfellet blitt justert noe. Foto: USAs ambassade til Somalia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1988 søkte han asyl i USA. Mohamed Abdullahi Mohamed var da ansatt ved den somaliske ambassaden i Washington D.C. og kunne ikke gjøre annet enn å se på fra sidelinjene mens borgerkrigen hjemme i Somalia brøt ut.

Mohamed, også kalt Farmaajo, fikk varig opphold og statsborgerskap i USA, og begynte etter hvert å jobbe for det amerikanske byråkratiet i Buffalo i delstaten New York, ifølge Politico.

Nesten 30 år seinere ble Farmaajo valgt som president i Somalia etter å ha drevet valgkamp som lovte å bekjempe korrupsjonen i det borgerkrigsherjede landet på Afrikas horn. Seieren var, ifølge Politico, en stor overraskelse.

«Make Somalia great again»

Farmaajo ble innsatt som president 16. februar denne måneden. Allerede dagen etter møtte han USAs ambassadør til Somalia, Stephen Schwartz. Da hadde sistnevnte med seg en aldri så liten gave til Farmaajo: en caps.

Men det var ikke en hvilken som helst caps, men en hvit og blå versjon av hodeplagget USAs president Donald Trump gjorde verdenskjent under presidentvalgkampen. Hvit og blå var den fordi Somalias flagg bærer nettopp de fargene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer