Kvinne i Taiwan:

Hadde fire levende bier i øyet

- Første gang i verden noe slikt har skjedd, sier lege.

MARKBIE: 24-åringen fra Taiwan hadde ikke bare én, men fire markbier i øyet. Foto: Wiki Christopher Johnson, Wikimedia Commons
MARKBIE: 24-åringen fra Taiwan hadde ikke bare én, men fire markbier i øyet. Foto: Wiki Christopher Johnson, Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka fikk 24 år gamle He fra Taiwan seg en stor overraskelse. Hun dro til sykehuset med et hovent, rennende og smertefullt øye, og forventet å bli behandlet for en infeksjon. Istedenfor fant legen fire levende bier under øyelokket hennes. Legene ved Fooyin universitetssykehus mener det må være «første gang i verden» noe slikt har skjedd.

- Jeg så noe som liknet på insektbein. Under et mikroskop dro jeg biene sakte ut, en etter en, uten å skade dem, sier Dr Hung Chi-ting under en pressekonferanse. Dette melder The Guardian.

MARKBIER: Fire bier levde av tårene til taiwansk kvinne. Foto: Skjermdump fra China Television Corporation
MARKBIER: Fire bier levde av tårene til taiwansk kvinne. Foto: Skjermdump fra China Television Corporation Vis mer

- Trodde det var jord

He, som bare identifiseres med etternavn, fortalte under pressekonferansen at biene må ha funnet veien til øyet hennes dagen før mens hun ryddet i graven til et familiemedlem.

Mens hun satt på huk og luket ugress, kjente 24-åringen at noe kom inn i øyet. Hun trodde dette bare var jord, og tenkte ikke mer over hendelsen før øyet hovnet opp, skriver Washington Post.

BZZ: Mens noen ikke takler lyden av summing, er det andre som ser ut til å nyte det søte liv sammen med bier. Video: Newsflare Vis mer

Reddet synet

Ifølge The Independent, sa legen at det var svært heldig at He ikke gnidde seg i øyet, ettersom dette kunne ha drept biene og påført henne større skade, og potensielt synstap.

Biene kalles markbier, og er på engelsk kjent som «svettebier» grunnet deres forkjærlighet til menneskesvette. Biene er ikke aggressive, og kan ved sjeldne anledninger stikke mennesker, uten at dette er rapportert som spesielt smertefullt.

SJELSLURPERVEPS: Insektsforsker Anne Sverdrup-Thygeson forteller den fascinerende historien om sjelslurpervepsen. En type parasittisk veps som gjør kakerlakker om til «zombier». Hør mer om insektenes fantastisk, men truede verden i «Klimapodden: Tolv miljøløsninger»: http://aca.st/a70caa Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer