Hadde forsvarsluksus på eget landsted

Mens granskerne avdekket flere underlige innkjøp, kreativ fakturering og luksusvarer som var blitt borte, kjørte den Nigeriabåt-siktede offiseren forsvarskjøpt RIB og ATV på eget landsted.

UREGISTRERT: Bildet viser den forsvarsinnkjøpte ATVen på offiserens landsted. Ifølge Forsvaret har den aldri blitt innført i Forsvarets motorvognregister eller registrert verken militært eller sivilt.
UREGISTRERT: Bildet viser den forsvarsinnkjøpte ATVen på offiserens landsted. Ifølge Forsvaret har den aldri blitt innført i Forsvarets motorvognregister eller registrert verken militært eller sivilt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På det idylliske familielandstedet med strandtomt til Oslofjorden hadde den nå korrupsjonssiktede offiseren en uregistrert Polaris ATV til 120 000 kroner stående på tunet. Ved den private brygga lå en RIB til 650 000 kroner fortøyd. Soverommene på landstedet fikk plutselig helt nye Svane-madrasser til nærmere 30 000 kroner.

Dette er samme type gjenstander som både forsvarsledelsen og Økokrim har jaktet på i flere måneder i kjølvannet av Dagbladets avsløringer rundt Salgs- og avhendingsseksjonen i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

Fartøy og kystfort Offiseren gikk av med pensjon i fjor sommer bare dager før Dagbladet kom med de første avsløringene i den såkalte «Nigeriabåt-saken». Han har i mange år hatt en sentral stilling i den samme seksjonen i FLO, med ansvar for blant annet salg av utrangerte marinefartøy og avvikling av kystartilleriets kystfort.

Som følge av Dagbladets avsløringer ble han i januar siktet for grov korrupsjon etter at Tollvesenet oppdaget store pengeroverføringer til offiseren fra det britiske stråselskapet CAS Global, som handlet norske marinefartøy på vegne av den nigerianske krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer