Hadde forventet at Stang skulle greie å holde tunga rett i munnen

- Dette er vel ikke så veldig komplisert, sier leder for arbeids- og sosialkomiteen Arve Kambe (H).

- SLIK KAN VI IKKE HA DET: - Når veldig kjente folk gjør dette, fungerer det som en påminnelse om at slik kan vi ikke ha det, sier Fabian Stangs partifelle Arve Kambe. Foto: Lise Åserud / Scanpix
- SLIK KAN VI IKKE HA DET: - Når veldig kjente folk gjør dette, fungerer det som en påminnelse om at slik kan vi ikke ha det, sier Fabian Stangs partifelle Arve Kambe. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fabian Stang krøp idag til korset og beklaget at han ikke hadde betalt inn forskuddsskatt for et beløp på 42000 kroner, etter at Dagbladet igår konfronterte ham med saken.

Slik reagerer lederen for Stortingets arbeids- og sosialkomité:

- Dette er en påminnelse for alle som hyrer inn folk privat for å ordne opp for seg, at de må kontrollere fakturaen. Hvis de ikke får faktura, må de be om å få det. Det gjelder både ordførere og alle andre som pusser opp, sier lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité Arve Kambe (H).

Dagbladet spør ham hva det sier om et komplisert regelverk at en som er ordfører ikke greier å følge det:

- Dette er vel ikke så veldig komplisert. Mye byråkrati er unødvendig i Norge, men det å ha som hovedregel å betale håndverkertjenester via faktura med et organisasjonsnummer, bør de fleste ta som et utgangspunkt, svarer Kambe.

- Hadde du forventet at en som er ordfører og dessuten jurist og advokat ville greie å holde tunga rett i munnen på dette området?

- Ja, sier Arve Kambe etter en liten tenkepause.

- Hva vil du si til Stang når du møter ham neste gang?

- At alle kan gjøre feil, at det er riktig å rydde opp og at det er bra han har gjort det, og at denne type feil har veldig mange andre også gjort. Når kjente folk gjør det, fungerer det som en viktig påminnelse om at slik kan vi ikke ha det, sier Arve Kambe.