Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde foten i vannet mens han fisket fra kajakk - ble drept av hai

Uvanlig mange haiangrep på Hawaii det siste året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann døde mandag etter å ha blitt angrepet av en hai utenfor Little Beach på øya Maui på Hawaii.

Mannen satt og fisket fra en kajakk med en fot i vannet da haien plutselig angrep, skriver CNN News. Det var mannens fiskekompanjong, som satt i en annen kajakk, som forklarte at den omkomne mannen hadde lagt et ben utenfor mens de fisket.

Kameraten, som var rundt 450 meter unna da haien angrep, padlet raskt bort til ham og forsøkte å forbinde den kraftige blødningen. Han ringte deretter en turistbåt i nærheten, som hentet den skadde mannen og fraktet ham til land. Livet stod imidlertid ikke til å redde, og mannen døde under båtturen.

Det er uvisst om den omkomne mannen, som er i 40-åra, var en turist eller om han bodde i området.

Angrepet føyer seg inn i en rekke haiangrep på Hawaii i år, og myndighetene har nå stengt av området hvor angrepet skjedde. Turister og innbyggere oppfordres til å holde seg på stranda, men området vil åpnes igjen i løpet av dagen hvis det ikke observeres flere haier der.

Myndighetene opplyser at angrepet er det trettende på Hawai, og det åttende på Maui, så langt i år, noe som er betydelig høyere enn normalt. De siste 20 åra har rundt fire personer blitt angrepet hvert år.

- Vi vet ikke hvorfor disse angrepene skjer oftere enn normalt, spesielt rundt Maui. Det er derfor vi skal studere haienes oppførsel over to år, for å forstå dette bedre, sier William J. Aila fra myndighetene på Hawaii til CNN.