Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hadde gått seg vill og lette etter hotellet da hun ble voldtatt

Kypriotisk politi jakter gjerningsmann som snakker dårlig engelsk.

VOLDTEKT: Den norske kvinnen (19) skal ha gått fra marinaen og mot hovedgata Nissi Avenue da hun ble overfalt. Her er marinaen fra annen anledning. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
VOLDTEKT: Den norske kvinnen (19) skal ha gått fra marinaen og mot hovedgata Nissi Avenue da hun ble overfalt. Her er marinaen fra annen anledning. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske 19-årige kvinnen som har anmeldt en voldtekt på ferie i Ayia Napa på Kypros tidlig torsdag morgen hadde gått seg vill da hun ble tilnærmet av den fremmede mannen, ifølge politiet.

- Hun gikk alene ved havet i Ayia Napa da hun ble tilnærmet av mannen, som truet henne og brukte vold for deretter å voldta henne, sier en talsmann ved Ayia Napa-politiet.

Mannen tvang henne til et avsideliggende område før han voldtok henne, ifølge politiforklaringen.

- Hun var ute på egen hånd og prøvde å finne veien tilbake til hotellet hun bodde på, men hadde gått seg vill, sier talsmannen.

Snakker dårlig engelsk Han opplyser at de ikke har pågrepet noen etter voldtekten, men vil ikke kommentere om de har gode spor å gå etter.

- Vi har så langt ikke pågrepet noen, men vi driver nå etterforskning av saken, sier han.

19-åringen har gitt politiet en beskrivelse av mannen, men politiet ønsker ikke å videreformidle dette.

- Han var ikke norsk. Om han var fra Kypros eller ikke, vet jeg ikke. Det vi vet er at han ikke snakket godt engelsk.

Kutt og blåmerker Politiet opplyser at kvinnen løp til et hotell og varslet om voldtekten. Kvinnen ble deretter brakt til sykehus for å sikre bevis, før politiet snakket med henne.

Kvinnen ble på sykehuset undersøkt av helsepersonell, som fant indikasjoner på voldtekt. 19-åringen hadde også kutt og og blåmerker flere steder på kroppen, konkluderte de med.

Utenriksdepartementet i Norge har blitt informert om saken.

- Vi er kjent med en voldtektssak i Ayia Napa og har tilbudt kvinnen bistand. Av hensyn til offeret ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere, sier pressevakt Frode O. Andersen i UD til Dagbladet.

Kvinnen skal nå være tilbake i Norge, opplyser politiet på Kypros.

VOLDTATT: En 19-åring fra Norge har anmeldt en voldtekt i Ayia Napa på Kypros. Foto: Google Maps
VOLDTATT: En 19-åring fra Norge har anmeldt en voldtekt i Ayia Napa på Kypros. Foto: Google Maps Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media