- Hadde gjort nesten hva som helst for å unngå denne situasjonen her

Fylkesleder Iselin Nybø (30) angrer på at hun ikke stanset nachspielet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Iselin Nybø var fungerende fylkesleder i Rogaland Venstre og øverste ansvarlige for møtet i fylkespartiet som endte så galt.

Nå angrer hun bittert på at hun ikke stanset nachspielet som foranlediget nestleder Helge Solums Larsens angivelige voldtekt av ei 17 år gammel jente.

Konfronterte Solum - På det tidspunktet var jeg ikke klar over at det var noen under 18 år der, og det var heller ingen ting da som tilsa på at dette var ute av kontroll. Men sett i ettertid skulle jeg selvfølgelig ønsket at jeg hadde gjort hva som helst for å unngå denne her situasjonen, sier hun til Dagbladet.

Etter den korte turen innom nachspielet gikk Nybø og la seg. Hun fikk høre om den påståtte voldtekten tidlig på morgenen neste dag. Det var hun som banket på hos Solum Larsen og konfronterte ham med voldtektsanklagene.

Skjønte alvoret - Jeg måtte nesten presse meg inn på rommet hans og si at jeg hadde noe alvorlig jeg måtte snakke med ham om. Jeg opplevde at han tok det tungt og at han skjønte alvoret i situasjonen.

- Hva sa han?

- Han sa ikke så mye i det hele tatt. Det var mest jeg som snakket.

Hun sier at hun nå er glad for at Solum Larsen er innlagt på sykehus og at han får best hjelp der.