- Hadde grunn til å være sjalu

- Gry førte tiltalte bak lyset. Han hadde grunn til å bli fortvilet og sjalu. Men det forsvarer på ingen måte en drapshandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Det sa aktor, statsadvokat Paal Chr. Aartun, i Agder lagmannsrett da han nedla påstand om fengsel i elleve år for Gamal Hosein. Onsdag ble Hosein kjent skyldig i å ha kvalt kona Gry. Aktor mener det er straffeskjerpende at Hosein skjulte forbrytelsen og kastet liket i elva.

Påtalemyndigheten vil også ha ham dømt til å betale en halv million kroner i erstatning til de to barna på 7 og 11 år.

Tenker på barna

- Jeg tenker på barna mine, stakkars barna mine, sier Hosein.

Men siden han ikke erkjenner straffskyld, nedla hans forsvarer, advokat John Christian Elden, påstand om at han ikke skal betale oppreisning. Dette punktet kan også danne grunnlag for en anke til Høyesterett.

Gamal Hosein håper han slipper ut av fengslet i dag. Han kjemper for å være en fri mann fram til anken hans er avgjort. I ettermiddag fastsetter lagmannsretten straffeutmålingen for Hosein - samtidig som retten også tar stilling til om han kan være på frifot fram til en ankebehandling.

Ny rettssak?

Denne kjennelsen er endelig, og kan bare oppheves dersom Høyesterett kommer til at det er begått saksbehandlingsfeil i lagmannsretten. Elden vil anke fordi Hosein ikke fikk legge fram en løgndetektortest og vurderer også flere grunnlag for å be Høyesterett oppheve dommen.

- Ingen uskyldige skal sitte i fengsel i Norge. Dette er justismord, sa Hosein i retten i går.

KJENT SKYLDIG: Aktor la ned påstand om elleve års fengsel for Gamal Hosein.