Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde gyldig busskort - måtte gå av og vente en time på neste buss

- Det er rett og slett litt for dumt, medgir busselskapet.

SKOLEELEV: Kristel Andrea Blix Storeide (18) går på skole i et annet fylke enn der hun bor, etter at familien flyttet for ei uke siden. På tross av at hun har busskort for begge fylkene, fikk hun ikke lov til å ta bussen hele veien. Foto: Privat
SKOLEELEV: Kristel Andrea Blix Storeide (18) går på skole i et annet fylke enn der hun bor, etter at familien flyttet for ei uke siden. På tross av at hun har busskort for begge fylkene, fikk hun ikke lov til å ta bussen hele veien. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Veien hjem fra skolen ble lang - og kald - for Kristel Andrea Blix Storeide (18) i går.

For ei uke siden flyttet 18-åringen og hennes familie fra Akerhus til Skarnes i Hedmark. Av praktiske årsaker, fortsatte hun på samme videregående skole i Nannestad, og bruker nå to timer til skolen - hver vei.

Hun har fortsatt skolekortet sitt for Akershus, men fikk ikke utvidet dette til å gjelde begge fylkene etter at de flyttet. Derfor kjøpte hun et ungdomskort for Hedmark i tillegg, så hun kan ta bussen fra skolen og hele veien hjem.

Måtte ta neste buss Da 18-åringen skulle hjem fra skolen i går, fikk hun imidlertid ikke lov til å bruke begge kortene av bussjåføren.

- Han sa at jeg ikke kunne bruke kortene sammen, og at jeg måtte betale. Det hadde jeg ikke penger til, så det endte med at jeg hoppet av bussen ved fylkesgrensa, hvor jeg måtte vente en time på neste buss, sier 18-åringen til Dagbladet.

Så lenge hun går på bussen ved fylkesgrensa, kan hun nemlig bruke ungdomskortet for Hedmark.

- Merkelig Det er det å ta én og samme buss hele veien fra Akershus hun ikke får lov til av busselskapet, på tross av at hun har gyldig busskort for begge fylkene.

- Jeg ringte Nettbuss og spurte om dette var riktig, og de sa at det var en regel. Jeg må enten betale hver gang eller kjøpe et månedskort for hele strekningen til 1700 kroner, sier hun.

De to andre kortene koster 670 kroner til sammen.

- Dette er helt merkelig, sier jentas stemor, Erna Grøndahl, frustrert.

Tre ulike takstsystemer Arild Nylend i Nettbuss Øst forklarer at problemet bunner i at selskapet bruker tre forskjellige takstsystemer.

I Akershus bruker de Ruters regulative takstsystem, i Hedmark bruker de takstsystemet til Hedmark Trafikk og i tillegg er det er eget takstregulativ for fylkeskryssende trafikk.

- Hvis vi kjører regelverket fullt ut, blir det ikke mulig å kjøpe en rabattert ordning i tillegg til en annen, men denne ordningen er for dårlig for skoleelever og studenter. Vi har tatt opp dette med Hedmark Trafikk, så de ønsker at vi finner en løsning som ikke går utover kundene, sier han til Dagbladet.

- For dumt - I dette tilfellet her kommer vi til å finne en avtale som regulerer at hun kan bruke en type ordning som gjør at hun ikke taper på dette økonomisk.

Nylend sier videre at de ønsker et felles system etter hvert, men at de ikke har fått dette på plass riktig ennå.

- Det er rett og slett litt for dumt at du formelt sett blir bedt om på gå av og vente en time ved å fysisk krysse en fylkesgrense, sier han.

KALD VEI HJEM: Her er Kristel Andrea etter at hun endelig kom hjem fra skolen i går. Foto: Privat
KALD VEI HJEM: Her er Kristel Andrea etter at hun endelig kom hjem fra skolen i går. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!