«Hadde han gjort det, måtte jeg byttet ut hele gulvet»

Svensk politiker nektet sønnen å ta med somalisk klassekamerat hjem.

PARTILEDELSEN: Sverigedemokraterna, her med partiledelsen med leder Jimmie Åkesson, nestleder Jonas Åkerlund og andre nestleder Anna Hagwall, er blitt utsatt for skjult mikrofonbruk av reporterne i Sveriges Radio. Foto: Sverigedemokraterna
PARTILEDELSEN: Sverigedemokraterna, her med partiledelsen med leder Jimmie Åkesson, nestleder Jonas Åkerlund og andre nestleder Anna Hagwall, er blitt utsatt for skjult mikrofonbruk av reporterne i Sveriges Radio. Foto: Sverigedemokraterna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I et halvt år var tre reportere fra Sveriges Radio medlemmer i det politiske partiet Sverigedemokraterna under falsk navn.De deltok på møter i Stockholm, Gøteborg og Malmø. Det de andre møtedeltakerne ikke visste, var at de tre reporterne hadde på seg skjulte mikrofoner og at de tok opp omtrent 90 timer med interne diskusjoner og samtaler.

Opptakene viser at medlemmene har en sjargong og at flere medlemmer har holdninger som partiledelsen nekter for at partiet har, og som de tar avstand fra offisielt, skriver Expressen.

Det hele avsløres i dag i det første av tre «Kaliber»-programmer som sendes i dag klokka 13.00.

Ifølge journalistene ble det brukt rasistisk sjargong på omtrent en tredjedel av møtene som de deltok i.Expressen har samlet et knippe av utsagnene. - Måtte byttet ut gulvetPå et medlemsmøte i Gøteborg forteller et partimedlem at sønnen hans ville ta med en klassekamerat med somalisk bakgrunn hjem. Det ville ikke faren ha noe av.- Hadde han gjort det, måtte jeg byttet ut hele gulvet, sier han i det skjulte opptaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer