FUNNET DREPT: Væpnet politi aksjonerte mot en kjellerleilighet på Gyldenpris, men gjerningsmannen er fortsatt ikke funnet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
FUNNET DREPT: Væpnet politi aksjonerte mot en kjellerleilighet på Gyldenpris, men gjerningsmannen er fortsatt ikke funnet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/DagbladetVis mer

- Hadde han vært i konflikt med noen, ville jeg visst det

Advokat og nabo i sjokk etter drapet på Trond Kristian Johannessen. Ingen pågrepet ved midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet friga i ettermiddag navnet på mannen som ble påført dødelige knivstikk før han tok seg til et busstopp på Gyldenpris og prøvde å få hjelp.

Ingen er pågrepet i saken ved 00.30-tiden natt til søndag, opplyser operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Den drepte er 35 år gamle Trond Kristian Johannessen, som er registrert på en adresse rundt halvannen kilometer fra stedet der han ble funnet klokka 16.15 i går.

Mannen døde to timer seinere på Haukeland universitetssykehus av alvorlige skader i halsen. Trolig fra knivstikk.

Uten avgjørende spor Politiet har så langt ikke gått ut med noen ytterligere opplysninger om drapsofferet.

Etterforskerne står uten avgjørende spor etter drapet, og ønsker nå tips fra publikum. Politiet har ingen mistenkte, og vet ikke hvor knivstikkingen skjedde, opplyste etterforskningsleder Bent Arild Raknes tidligere i dag.

Politiet har avhørt vitner, uten at politiet har fått klarhet i hva som har inntruffet mannen. Bergenspolitiet er interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe i forbindelse med drapet.

Politiet identifiserte den drepte ved hjelp av legitimasjonen han bar på seg.

Moren og advokaten sjokkert Johannesens mangeårige advokat, Stein Erik Ottesen, er i sjokk etter at han i morges fikk beskjed fra klientens mor om drapet.

- Hun var også i sjokk over det som har skjedd. Det er en svært tragisk sak, og jeg har kjent avdøde i mange år. Han er en positiv person som aldri har hatt noe utestående i sitt eget miljø, sier Ottesen til Dagbladet.

Han forteller at det er ofte advokater kommer tett inn på livene til klientene.

Kontakt i forrige uke - Trond Kristian var en av de jeg har lært å kjenne gjennom årene. Vi har hatt jevn kontakt, senest i forrige uke, sier han.

- Hadde han vært i en konflikt med noen, hadde jeg visst om det. Jeg hadde et såpass nært forhold til han. Hvis det likevel skulle være tilfellet, er det helt ukjent for meg, sier Ottesen.

Han mener ingen indikasjoner, heller ikke gjennom telefonsamtalen i forrige uke, skulle tilsi at noen skal ha vært ute etter Johannesen.

- Blødde kraftig Mannen kom i går ettermiddag løpende blodig til bussholdeplassen i Carl Konows gate ved foten av Puddefjordsbroen på Laksevåg-sida av Puddefjordsbroa. Passasjerene på en passende buss ble vitne til mannens desperate forsøk på å få hjelp, da 35-åringen forsøkte å komme seg inn på bussen.

Bussjåføren ville ikke åpne døren først, slik at den ble tilgriset med blod.

- Jeg satt på bussen da jeg så en mann som kom løpende. Han blødde kraftig, ropte om hjelp og ville inn på bussen. Det var trykket og forvirret stemning i bussen. Til slutt åpnet sjåføren døren. Mannen blødde fra øvre del av brystet, og jeg gikk ut og la trykk på blødningen, fortalte et vitne (30) til BA i går.

- Det var dramatisk. Jeg så masse blod som pumpet ut av halsen hans. Mannen var helt hvit i ansiktet og falt om før bussjåføren turte å åpne døren, forteller et annet vitne.

Dagbladet har pratet med en kar i nabolaget der den drepte 35-åringen hadde bodd den siste tiden - i en kommunal rekkehusleilighet ved Løvstakken i søndre bydel.

- Aldri noe bråk - Han flyttet hit til området for to-tre måneder siden. Jeg vet hvem han er. Det var en kjekk og grei kar, som bodde aleine og som det aldri var noe bråk eller trøbbel med for naboene, sier mannen.

Han ser det som sannsynlig at mannen prøvde å komme seg hjem med bussen han banket på i går ettermiddag, med alvorlige blødninger i halsregionen.

- Det er bare sju minutter å gå fra der han prøvde å stoppe bussen til hjemadressen. I området nær bussen, der han først ble sett skadd i går, er det flere kommunale leiligheter,  sier mannen til Dagbladet.

Det var en kommunal leilighet i dette nabolaget væpnet politi tok seg inn i i går kveld. Det var ingen hjemme.

Har du informasjon om saken? Kontakt Dagbladet på 24000000 eller send mail til 2400@dagbladet.no.

DREPT: Politiet i Bergen vet lite om knivstikkingen av Trond Kristian Johannessen (35). Foto: Passregisteret/Politiet.
DREPT: Politiet i Bergen vet lite om knivstikkingen av Trond Kristian Johannessen (35). Foto: Passregisteret/Politiet. Vis mer