ÅSTEDET: På vei til en bussholdeplassen i Høvik, bare et par-tre hundre meter fra sitt eget hjem, skal den 26 år gamle kvinnen ha blitt kidnappet av en ukjent mann i en mørk personbil. Foto: HENNING LILLEGÅRD
ÅSTEDET: På vei til en bussholdeplassen i Høvik, bare et par-tre hundre meter fra sitt eget hjem, skal den 26 år gamle kvinnen ha blitt kidnappet av en ukjent mann i en mørk personbil. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer

Hadde «handleliste» med mulig kidnappingsutstyr

28-åring pågrepet med et stort kontantbeløp og spesielle notater i leilighet i Oslo. Kvinne (26) fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Den 26 år gamle kvinnen som forsvant fra Høvik i Bærum tidlig onsdag morgen var seint i kveld ennå savnet.

Politiet jobber ut fra at en ukjent mann overfalt kvinnen og kastet henne inn i bagasjerommet på en bil da hun var på vei til jobb i 06.45-tida. Kvinnen klarte selv å varsle om den påståtte kidnappingen ved å ringe politiets nødtelefon mens hun lå i bagasjerommet.

En 28 år gammel mann er siktet for medvirkning til frihetsberøvelse og varetektsfengslet, men nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

- Viktig beslag28-åringen ble pågrepet i sin egen leilighet i Oslo onsdag kveld. Der fant politiet også et relativt stort pengebeløp, og håndskrevne notater som regnes som interessante.

Politiadvokat Børge Enoksen ved Asker og Bærum politidistrikt bekrefter at funnet av en liten lapp er et sentralt bevis så langt i etterforskningen. På papiret har noen skrevet ned det som framstår som ei handleliste som kan knyttes til den antatte bortføringen.

- På lappen var det notert flere gjenstander som eventuelt kan brukes i en kidnapping. Både beslag og kvinnens opplysninger i telefonsamtalen er tillagt vekt i fengslingskjennelsen, men uten funnet av lappen hadde ikke mannen blitt fengslet, sier Enoksen til Dagbladet.

Han ville i kveld ikke gå inn på andre deler av den spesielle saken.

Mannens forsvarer, advokat Petter Sørensen, opplyser at klienten nekter all kjennskap til den påståtte bortføringen.

- Han stiller seg helt uforstående til disse påstandene. Han kjenner kvinnen det er snakk om og vet hvem familien hennes er, det er alt, sa Sørensen til Dagbladet tidligere i kveld.

Den siktede 28-åringen har gitt det han mener er en naturlig forklaring på «handlelista», men tingretten valgte i fengslingsmøtet å feste lit til politiets teori.

Mistet mobilsignalKvinnen ringte politiets nødtelefon i 0645-tida onsdag morgen og fortalte at hun lå i bagasjerommet på en bil hun hadde blitt tvunget inn i. Det skjedde ifølge henne da hun gikk langs veien de få hundre meterene fra hjemmet til bussholdeplassen for å dra på jobb.

- Hun ringte 112 og  fortalte at mannen hadde løftet henne inn i bagasjerommet, sier politioverbetjent Olav Brubakk.

I løpet av den første halvtimen etter den første meldingen hadde politiet to samtaler med kvinnen, der hun blant annet ga en beskrivelse av kidnapperen. Dette er en annen mann enn 28-åringen som er pågrepet.

- Mannen som tok henne med seg beskrev hun som en skallet og veltrent mann i 20-åra med norsk utseende. Bilen han kjørte var en mørkeblå personbil, sier politioverbetjenten.

Ved å spore oppringningene til en basestasjon kom politiet fram til et område ved Dikemark i Asker. Der ble det raskt opprettet veisperringer med bevæpnede mannskaper som sjekket bagasjerommet til alle biler.

Klokka 09.30 onsdag forsvant alle signaler fra kvinnens mobiltelefonen, enten fordi den ble ødelagt, skrudd av eller gikk tom for batteri. Politiet fortsatte letingen i mange timer uten hell, og hadde i kveld - to og et halvt døgn seinere - ingen konkrete indikasjoner på hvor 26-åringen befinner seg.

Søster til NRK-profil
I de dramatiske samtalene med politiet sa kvinnen at kidnapperen selv hadde fortalt at han gjorde det for penger, og at det dreide seg om et oppdrag for «en pakistaner». 

26-åringen mente det kunne være snakk om den nå siktede 28-åringen, fordi han i en lengre periode skal ha trakassert henne i forbindelse med at han ønsket et forhold med kvinnen.

Både kvinnen og den siktede mannen er norskpakistanere. Broren til det antatte kidnappingsofferet er en profilert NRK-journalist.

Han var denne uka på utenlandsreise, men returnerte til Norge da han hørte om forsvinningen og er sterkt preget av dramaet.

Politiet har så langt ingen informasjon om den norske mannen kvinnen beskrev.

- Vi håper at noen nå føler press på seg og vil sette kvinne fri, sa politioverbetjent Olav Brubakk  til Dagbladet tidligere i kveld.

INNSTENDIG BØNN: Politioverbetjent Olav Brubakk ba i kveld den antatte kidnapperen om sette kvinnen fri. Foto: HENNING LILLEGÅRD
INNSTENDIG BØNN: Politioverbetjent Olav Brubakk ba i kveld den antatte kidnapperen om sette kvinnen fri. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer