«Øystein-ungan»:

- Hadde håpet på anstendighet

Brødrene Johansen - «Øystein-ungan» - og deres advokatfullmektig hadde håpet at Værøy kommuneikke prosederte på foreldelse.

PREGET: Brødrene Ståle (t.v.) og Ronald Johansen var preget etter rettsforhandlingene i Salten tingrett. Her sammen med brødrenes prosessfullmektig Oda Fjon. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PREGET: Brødrene Ståle (t.v.) og Ronald Johansen var preget etter rettsforhandlingene i Salten tingrett. Her sammen med brødrenes prosessfullmektig Oda Fjon. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BODØ (Dagbladet): Ronald (59), Ståle (61) og Bjørn (66) Johansen – kjent som «Øystein-ungan» var tydelig slitne, da rettsforhandlingene i Salten tingrett ble hevet tirsdag.

Ingen – heller ikke Værøy kommune – bestrider deres vonde barndom, preget av grov omsorgssvikt, mishandling, rus og seksuelt misbruk.

Men Værøy kommune, som brødrene har saksøkt, mener at overgrepene og omsorgssvikten er strafferettslig foreldet. Derfor la kommunens prosessfullmektig, advokat Thomas Benson, ned påstand om at saken er foreldet, noe som vil bety at «Øystein-ungan» ikke får prøve erstatningssaken mot kommunen for retten.

- Ikke absolutt

- Vi mener saken er foreldet, utover det har jeg ingen kommentar, sier advokat Benson til Dagbladet.

Advokatfullmektig Oda Fjon, som representerer brødrene, prosederte på at loven om foreldelse ikke er absolutt, og at Salten tingrett burde avvise kommunens krav om foreldelse.

- Værøy kommune var ikke nødt til å påberope seg foreldelse. Det er et valg kommunen har tatt, sier advokatfullmektig Oda Fjon og fortsetter:

- I forhold til hva brødrene har opplevd av grov omsorgssvikt, ville det etter min oppfatning vært anstendig av kommunen å komme brødrene i møte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer