Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hadde heller lett i ett år til og funnet henne i live, enn å få det budskapet her

Rundt 20 menn fra aksjonsgruppa satt sammen da de fikk dødsbudskapet.

HARDT BUDSKAP: Talsmann for familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne, Gjermund Eide forteller at det ble reagert med tårer og klemmer da det ble kjent at Sigrid var drept.  - Det var et hardt budskap, sier Eide. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HARDT BUDSKAP: Talsmann for familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne, Gjermund Eide forteller at det ble reagert med tårer og klemmer da det ble kjent at Sigrid var drept. - Det var et hardt budskap, sier Eide. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Ved barnehagen på Østensjø, like ved hjemmet til Sigrid Giskegjerde Schjetne har mennesker i kveld samlet seg i sorg. Noen legger ned blomster, andre tenner lys.

Nabolaget er sterkt preget etter at politiet i dag bekreftet at det var Sigrid som var funnet drept på Sofiemyr i Oppegård.

Talsmann for familien, Gjermund Eide, har brukt utallige timer å å leite etter den unge jenta. 

- Jeg har nok vært mer her enn på jobb den siste tida, men jeg hadde heller lett i tre måneder eller ett år til og funnet henne i live enn å få det budskapet vi fikk i dag, sier han og fortsetter:

- Vi har hele tiden vært overbevist om at vi ville leite helt til vi fant henne og at leteaksjonen først da ville avslutta.

- Et hardt budskap Det var Follopolitiet som i går kveld fant den unge jenta, men først i dag klokka 18.00 bekreftet politiet at det var Sigrid de hadde funnet.

- Vi står nå overfor en drapssak, sa Hanne Kristin Rohde, leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse.

Gjermund Eide satt sammen med en gruppe andre menn på Østensjø skole og fulgte denne pressekonferansen.

TRIST: Koordinator for søket etter Sigrid, Bengt Eriksen, forteller at det var trist å motta dødsbudskapet i dag.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TRIST: Koordinator for søket etter Sigrid, Bengt Eriksen, forteller at det var trist å motta dødsbudskapet i dag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Vi var cirka 20 menn fra aksjonsgruppa som hadde samla oss. Da det ble bekrefta at det var Sigrid de hadde funnet, reagerte vi med tårer og klemmer. Det var en dempet stemning. De fleste av oss er voksne menn i i førti-femtiåra, med barn selv. Vi er blitt en sammensveisa gjeng, og det var et hardt budskap, sier Eide. 

Takker alle Han forteller at flere fra de frivillige som har søkt etter Sigrid den siste måneden, vil møtes i morgen.

- Vi ønsker å avslutte med å takke alle som har deltatt i leitinga og minnes Sigrid. Det er veldig tomt og tungt. Men nærmiljø har vist et sterkt samhold, som vi håper vil bevares, sier han.

- Vanskelig Bengt Eriksen, som også har deltatt i søket etter Sigrid, forteller at han er trist over dødsbudskapet.

- Man trenger ikke mye fantasi eller innlevelse til for å skjønne at familien har det veldig vansklig nå, sier han til Dagbladet.

BEKREFTET DØD: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble i dag bekreftet død. Foto: Privat / NTB scanpix
BEKREFTET DØD: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble i dag bekreftet død. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media