FALLERT: Den tidligere så mektige sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, forlater rettsalen i Lille etter å ha forklart seg om sin rolle i ville sexfester. Han står tiltalt for hallikvirksomhet. Foto: AP Photo/Michel Spingler
FALLERT: Den tidligere så mektige sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, forlater rettsalen i Lille etter å ha forklart seg om sin rolle i ville sexfester. Han står tiltalt for hallikvirksomhet. Foto: AP Photo/Michel SpinglerVis mer

Hadde hemmelig leilighet i Paris for å skjule ville sexfester for kona

Men Dominique Strauss-Kahn hevder han ikke visste kvinnene som deltok, var prostituerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Dominique Strauss-Kahn (DSK), den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) og fransk presidentkandidat, opplevde at karrieren kollapset fullstendig etter at han ble pågrepet mistenkt for seksuelle overgrep mot en stuepike på et hotell i New York i 2011.

Saken ble henlagt, men DSK (65) er nå i retten i Lille i Frankrike for sin påståtte rolle i sexfester med en rekke prostituerte.

DSK er anklaget for å ha tatt initiativ til festene mellom 2008 og 2011 i Lille, Brussel, Paris og Washington D.C.. Aktoratet mener han visste at kvinnene som deltok var prostituerte, og har derfor tiltalt ham for hallikvirksomhet.

Denne uka har DSK selv forklart seg, og stadig nye detaljer om sexfestene er kommet fram.

Leide luksusleilighet I retten har han blant annet fortalt at han leide en luksusleilighet i Paris under navnet til en bekjent fordi han var gift med kunstarvingen og journalisten Anne Sinclair, og han ønsket et sted hvor han kunne møte de andre kvinnene diskret til gruppesex.

- Jeg var en politiker. Jeg var gift. Jeg trengte et diskret sted å møte politikere, og å møte unge kvinner jeg ønsket å møte, forklarte DSK i retten.

Sinclair sto støttende ved sin manns side da han ble mistenkt for overgrepet mot en stuepike i 2011, men skilte seg seinere fra ham.

Selv avviser DSK, ifølge Guardian på det sterkeste at han visste at kvinnene som kom til sexfestene var prostituerte. I stedet trodde han de var swingere, som ham selv. Derfor benekter han alle anklager om hallikvirksomhet.

Leiligheten i Paris får spesielt stor oppmerksomhet fordi at han kan dømmes for medvirkning dersom han la til rette for prostitusjon i leiligheten sin. I retten fortalte imidlertid DSK at private «swinger-arrangementer» foregikk i leiligheten, og at han alltid var til stede og deltok, men at han ikke organiserte kveldene.

Hentet «material» i Madrid Dommeren stilte også Strauss-Kahn spørsmål om en rekke tekstmeldinger han sendte til forretningsmannen og vennen Fabrice Paszkowski mellom 2009 og 2011. Paszkowski er anklaget for å rekruttere betalte kvinner til å være med på gruppesex. I en tekstmelding spør DSK om vennen vil være med på en swingerklubb i Madrid for å hente «material» i betydningen kvinner.

Selv innrømmer DSK at «material» var et uheldig og dårlig valgt ord, men insisterer samtidig på at han refererte til kvinner med navn i andre tekstmeldinger og aldri nevnte prostituerte.

Tidligere i uka brøt to kvinner sammen i tårer da de forklarte retten om hvordan de deltok i seksuelle handlinger med DSK som de ikke ønsket eller samtykket til.

DSK forteller til retten at han ikke var klar over at kvinnene ikke ønsket å delta, og sa han var lei seg for at de så slik på hendelsene.

- Jeg er ikke for å gjøre ting som partnere ikke samtykker til, sier DSK.

I dag fortsetter rettssaken mot den tidligere så mektige toppolitikeren. Blir han funnet skyldig etter tiltalen, risikerer han ti års fengsel og en bot på opptil 1,5 millioner euro (om lag 13 millioner kroner)