Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde hemmelig plan om å gifte seg

Offentligheten fikk først vite om parets gifteplaner tre år senere.

SLO OPP: Kate Middleton gjorde det slutt med prins William i 2007, fordi hun var lei prinsens ungkarsliv. Men prinsen klarte ikke å glemme henne. Få måneder etter bruddet, var de et par igjen. AFP PHOTO / CLARENCE HOUSE / MARIO TESTINO
SLO OPP: Kate Middleton gjorde det slutt med prins William i 2007, fordi hun var lei prinsens ungkarsliv. Men prinsen klarte ikke å glemme henne. Få måneder etter bruddet, var de et par igjen. AFP PHOTO / CLARENCE HOUSE / MARIO TESTINO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen får Kate sin prins og William sin «prinsesse på vent». En av årsakene til at deres forhold er blitt så sterkt, skyldes bruddet i 2007.

Paret ble først kjent over kaffekoppen ved universitetet St. Andrews i Skottland i 2001. I lang tid utviklet de et stadig tettere vennskap og fortrolighet.

Kjærlighet var det ikke snakk om.

Kate var ikke viktigere enn at prinsen vurderte å slutte på St. Andrews for å komme nærmere sine gamle kamerater.

Et slikt PR-nederlag ville ikke prins Charles akseptere, og William vendte tilbake til skolebenken i Skottland. For å bryte opp hverdagen han slet med, flyttet William i sitt andre studieår inn i kollektiv med sine venner, blant dem Kate. Fortsatt bare som venner.

Gjennom en avtale kongehuset hadde gjort med sentrale deler av britisk presse, fikk William leve et relativt skjermet liv i studietiden i Skottland. Derfor var det få andre enn de aller nærmeste som la merke til hvordan vennskapet til Kate sakte utviklet seg til noe langt mer alvorlig.

- For ung til å gifte meg - Hør her, jeg er bare 22 år for guds skyld. Jeg er alt for ung til å gifte meg. Jeg ønsker ikke å gifte meg før jeg er 28, eller kanskje 30, uttalte prins William til The Suns hoffreporter Duncan Larcombe våren 2004.

Måneder før hadde forholdet til Kate gått fra vennskap til kjærlighet over julehøytiden. Prinsens utsagn skulle henge ved ham i åra som kom - til Kates økende frustrasjon.

Hun ble introdusert for kongefamlien, godkjent av Charles og tatt med på en rekke offisielle sammenhenger. I Skottland levde de som helt vanlige kjærester, med matlaging, innkjøp og husvask. De fikk leve tett sammen - og relativt uforstyrret.

- Gi meg plass De alvorlige problemene meldte seg først da studiene var avsluttet. Kate flyttet til Londom og prinsen begynte militær karriere. Stadig oftere ble prinsen observert på ville fester omgitt av vakre kvinner. Hjemme satt Kate og ventet - forgjeves. Prinsen gikk heller på pub med sine soldatkompiser enn å reise hjem. Fra å bo sammen, ser de hver andre en gang i uka - om de er heldige.

- Jeg trenger albuerom.

Og:

- Jeg må få blåse ut med kamerater når jeg først har litt fri, skal prinsen ha sagt.

I boka «William & Kate - A royal love story» forteller Kates venner hvordan hun utmerket seg som prinsens nære fortrolige, men reagerte sterkt når William ikke viste henne den samme lojalitet.

Williams tidligere uttalelse om at han var for ung til å slå seg til ro innhentet ham. I april 2007 er det brått slutt. Kate er lei prinsens ungkarsliv.

Den angrende prinsen Tida gikk. Kate sørger. Prinsen tenker - og plages. Ifølge hoffreportere i flere store britiske aviser, er det William som presset på for å få til et møte med Kate. Prinsen angret dypt. Han hadde funnet kvinnen i sitt liv, og kastet det bort.
                                                                                      
I juni takket Kate ja til en kopp kaffe på Clarence House (prins Charles og barnas daværende bolig).

- Han inviterte henne for å snakke ut om bruddet. Først var det ganske ubekvemt. Men så gjorde William det klart at han ikke hadde kommet over henne, heter det i boka «A royal love story.»

Kort tid etter dro de på ferie til Seychellene. Her gjenfant de kjærligheten, nærheten og fellesskapet. Igjen beviste de for hverandre hvor viktige de er i hverandres liv, og hvor godt de kommer over ens når omgivelsene ikke er i veien.

Den hemmelige pakten Samtidig skal paret ha inngått en pakt om at de skal gifte seg. William er klar på at Kate er hans partner for livet, men at offentligheten først vil få vite dette på et senere tidspunkt.

16. november 2010 annonserte Clarence House at paret var forlovet. Prins William hadde fridd til Kate under en ferietur i Kenya tre uker tidligere.

- Det var veldig romantisk og veldig personlig, har Kate uttalt om frieriet.

I ettertid har prinsen vært åpen på at bruddet styrket forholdet deres.

- Vi var veldig unge på det tidspunktet, sier han.

- Jeg var på det tidspunktet ikke spesielt lykkelig over det (bruddet), men det gjorde meg til en bedre person. Jeg lærte mye om meg selv, sier Kate.

Paret har også tatt konsekvensen av hvor vanskelig det er å leve i adskilte verdener. Kate bor nå sammen med prins William på ei avsidesliggende øy i Nord-Wales, hvor William er stasjonert. Prinsen er blitt moden. Nå skal han endelig gifte seg, men fikk helt rett:

Først når han var fylt 28 år.
 
 

KJENT I TI ÅR: Prins William og Kate Middleton møttes først i 2001. I morgen er de gift. Foto: AFP PHOTO / CLARENCE HOUSE / MARIO TESTINO
KJENT I TI ÅR: Prins William og Kate Middleton møttes først i 2001. I morgen er de gift. Foto: AFP PHOTO / CLARENCE HOUSE / MARIO TESTINO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media