- Hadde hemmelig sexgruppe med 12 menn

Pastor Helge Fossmo har i politiavhør forklart at sektens leder - «Kristi brud» - hadde en hemmelig sexgruppe med 12 menn fra Knutby menighet. Fossmo skal selv ha vært utro med kvinnen flere ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helge Fossmo har hevdet i politiavhør at han var «Kristi bruds» redskap både i senga og fra talerstolen. Fossmo har i avhørene, som ble presentert for partenes advokater denne uken, avslørt at han var utro en rekke ganger med kvinnen. Han hevder at hun har lokket ham og flere andre ledende personer i menigheten, med sine teologiske og menneskelige forførelseskunster.

«Kristi brud» er blitt avhørt av politiet flere ganger. Hun skal ikke ha svart tilfredstillende på politiets spørsmål, men hun er ikke mistenkt for noe kriminelt.

Styrte med jernhånd

Fossmo har sagt til politiet at «Kristi brud» tvinnet ham rundt rundt lillefingeren og at hun skal ha deltatt i en sexgruppe med minst tolv personer fra den lukkede forsamlingen. Avsløringene kan bli fatale for den allerede hardt prøvede menigheten.

Ifølge Fossmo var det «Kristi brud» som styrte Knutby-forsamlingen med jernhånd.

- Han har inngående, både for meg og politiet, fortalt hvordan hun har styrt alt. Han har latt seg bli dradd inn i hennes verden, der hun har hatt en betydelig påvirkningskraft, sier hans advokat Ola Nordström til Expressen.

Ifølge Nordström skal menn i pinsemenigheten ha blitt «så skjelvne i knærne når de var rundt henne at konene deres måtte ta dem i øret for å få dem bort».

- Hun har en enorm utstråling både som kvinne og som predikant, sier Nordström.

- Ble utnyttet

Barnepiken (27) skal i politiavhør ha endret mening om hvilket forhold hun hadde til Fossmo. Mens hun først beskrev ham som et forbilde, har hun siden hevdet at han utnyttet henne.

Til politiet har hun sagt at hun ble holdt i et åndelig fangenskap der hun ble seksuelt utnyttet.

Dagen etter at pastorens første kone - Helene Fossmo - døde, skal barnepiken ha blitt beordret til å flytte inn med pastoren og hans tre barn. I løpet av flere år med såkalte åndelige samtaler skal pastoren ha innledet et seksuelt forhold.

- Miljøet viktig

Nordström tror miljøet rundt menigheten har mye å si for at drapet ble begått:

- Jeg tror ikke dette kunne ha skjedd i noe annet miljø. Det er veldig mye diskusjoner og bønner i forsamlingen om at man «skal komme hjem til Gud». Målet for livet på jorden er å dø og få komme til himmelen. De ser annerledes på døden enn folk flest.

Ifølge Nordström var det for barnepiken dermed ikke så merkverdig å ta livet av noen. Hun framskyndet jo dermed bare vedkommendes ønske om å komme til himmelen.

Barnepiken skal i avhør ha fortalt at det var pastoren som ba henne om å drepe hans kone.

- ET REDSKAP FOR «KRISTI BRUD»: Ifølge den norske pastoren Helge Fossmo var han «Kristi bruds» redskap både i senga og fra talerstolen. Han hevder at hun har lokket ham og flere andre ledende personer i menigheten, med sine teologiske og menneskelige forførelseskunster.
DRAPSSIKTET: Helge Fossmo.