Hadde hodeskader

To menn ble i går funnet døde i sjøen utenfor restaurant-huset Zachariasbryggen ved Fisketorget i Bergen. En av dem hadde hodeskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiet ble varslet om det første funnet klokka 09.26 i går morges. Personen lå med ansiktet ned i det iskalde vannet, rett utenfor kaia ved Zachariasbryggen. Redningsmannskaper kom til, løftet ham opp på kaia og igangsatte gjenopplivingsforsøk.

Mannen, som skal være i 25-årsalderen, ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus, hvor han kort tid etter ble konstatert død. På sykehuset får Dagbladet opplyst at han døde av hjertestans og drukning.

Åpen luke

Like ved stedet hvor mannen ble funnet i sjøen, ligger en 32 fot stor seilbåt av typen First Benetteau. Båten har navnet «Kanata».

Politiet oppsøkte denne båten i går formiddag, og fant blant annet at luka inn til kabinen var delvis åpen.

- Vi hadde fått informasjon om den første mannen vi fant kunne ha tilknytning til båten, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.

Han bekrefter at denne mannen hadde hodeskader. Etter det Dagbladet får opplyst skal foreløpige rettsmedisinske undersøkelser vise at hodeskadene mest sannsynlig er påført i forbindelse med et fall, eller som følge av skrubbing mot en stein.

Dykkersøk

I løpet av etterforskningen i går kom det fram opplysninger om at den omkomne hadde vært sammen med en annen mann om bord i seilbåten.

- Den andre personen var ikke å finne på bopel. Derfor måtte vi sette i gang søk med dykkere rundt båten. Klokka 17.35 fant de en mann i 35-årsalderen på bunnen under båten, sier Hillestad.

Politiet mener å vite hvem de to omkomne er, men sikker identifikasjon vil ikke foreligge før tidligst i dag.

- Vi har ikke holdepunkter for å tro at det foreligger noe kriminelt bak dødsfallene. Saken blir rutinemessig etterforsket for å få avklart hendelsesforløpet, sier informasjonsleder Trygve Hillestad.

DRUKNET: Den første mannen ble funnet drivende i sjøen med ansiktet ned i det iskalde vannet. Redningsmannskaper forsøkte gjenoppliving, men det var nytteløst.
PÅ BUNNEN: Den andre mannen som ble løftet død opp av sjøen i går kveld, ble funnet på bunnen under denne seilbåten. I går kveld sto politibetjent Morten Kronen vakt ved båten.