OVERLEVDE: Patrick Flinders, 16, fra Jersey i Storbritannia overlevde isbjørnangrepet på Svalbard fredag 5. august. Teltkompisen Horatio Chaple (17) ble drept av isbjørnen i angrepet. Foto: swns
OVERLEVDE: Patrick Flinders, 16, fra Jersey i Storbritannia overlevde isbjørnangrepet på Svalbard fredag 5. august. Teltkompisen Horatio Chaple (17) ble drept av isbjørnen i angrepet. Foto: swnsVis mer

Hadde hodet inne i isbjørnkjeften - overlevde

Legene måtte fjerne bein og tenner fra hodet til Patrick (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patrick Flinders (16) var delte telt med 17 år gamle Hotatio Chaple, som ble drept av isbjørnen ved Von Post-breen på Svalbard fredag morgen.

Patrick ble også angrepet av isbjørnen. Hans far Terry Flinders, sier til Sky news at sønnen hadde hodet inne i isbjørnkjeften, men at han klarte å gi bjørnen en nesestyver i forsøk på å komme løs.

- Arrene og hevelsene vil være borte innen et halvt år, men det han har vært med på kommer til å påvirke ham. Det er mennesklig, sier faren til Sky news.

Faren forteller at sønnen er operert, og at legene har fjernet bein og tannrester fra 16-åringens hode.

- I tillegg har han noen skader i armen, men han var ved godt mot da han snakket med oss på telefonen, sier Terry Flinders.

Sulten bjørn I alt fire personer fikk alvorlige skader i møte med isbjørnen. De er alle på vei hjem til Storbritannia. De fire var med i en gruppe på 13 ungdommer fra British Schools of Exploring Society (BSES).

Bjørnen ble til slutt drept av ett skudd fra geværet til en 29 år gammel leder for British school of exploring society.

Mannen var allerede skadd av isbjørnen da han fyrte av skuddet, opplyser Sysselmannen på Svalbard.

Bjørnen er nå undersøkt av medarbeidere hos Sysselmannen. Det var en 250 kilo tung hannbjørn. Den hadde svært tynt spekklag og lite innhold i magen.

Snublebluss virket ikke Gruppen hadde satt opp snublebluss rundt leiren, men de virket ikke da isbjørnen kom. I tillegg sviktet mauserrifla da en av lederne skulle skyte isbjørnen. Fire rifleskudd fungerte ikke, og det var først ved det femte forsøket at bjørnen ble skutt og drept.

- Etterforskningen fortsetter. Vi sender rifla som ble benyttet, til tekniske undersøkelser hos Kripos, men regner med at det vil ta tid før vi får svar på disse undersøkelsene, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim til NTB.

SKUTT I HODET: Det var en 250 kilo tung hannbjørn som angrep den britiske teltleiren. Undersøkelser av hannbjørnen viser at den hadde tynt spekklag, og lite mat i magen. Foto: AFP PHOTO / Sysselmannen / Arild Lyssand
SKUTT I HODET: Det var en 250 kilo tung hannbjørn som angrep den britiske teltleiren. Undersøkelser av hannbjørnen viser at den hadde tynt spekklag, og lite mat i magen. Foto: AFP PHOTO / Sysselmannen / Arild Lyssand Vis mer