- Hadde ideologien klart for seg som 21-åring

Breivik avhøres om «radikaliseringspunkter» i nye avhør i kveld.

NYE AVHØR:  Anders Behring Breivik sitter i kveld i nya avhør. Avhørene har omhandlet radikaliseringspunkter sier forsvarer Geir Lippestad  Foto: Jacques Hvistendahl
NYE AVHØR: Anders Behring Breivik sitter i kveld i nya avhør. Avhørene har omhandlet radikaliseringspunkter sier forsvarer Geir Lippestad Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Behring Breivik har i dag sittet i nye maratonavhør politihuset i Oslo.

- Jeg møtte ham klokka ti i dag. Det er enda ikke avsluttet og vil fortsette utover kvelden, sier Breiviks forsvarer Geir Lippestad til Dagbladet i 18-tida.

Ifølge forsvareren omhandler avhørene nå i hovedsak Breiviks radikaliseringspunkter- hvordan han utviklet sine holdninger.

Dette har vært oppe i avhør også tidligere, men politiet går nå mer i detalj. 

- Allerede som 21-åring hadde han denne ideologien klart for seg. Han har tilegnet seg kunnskap gjennom bøker, blogger, statistikk på internett og internett generelt, sier Lippestad. 

Etter hvert ønsket han å bearbeide det han tilegnet seg.

- Han bestemte seg etter hvert for å samle kunnskapen han hadde i et kompendium, det er det såkalte manifestet, sier Lippestad.Terrorplanene kom seinere.

- Han forklarer at han i utgangspunktet ønsket en demokratisk framgangsmåte for å formidle sine synspunkter om hvordan det han mener er en multikulturalisme som ødelegger den vestlige verden. Han ønsket blant annet å starte en egen organisasjon, men denne ble aldri noe av. Til slutt følte han at hans ideologi-synspunkter ikke ble hørt, og derfor gjorde han det han gjorde, sier Lippestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer