VIL BRUKE NÆR DØDEN-OPPLEVELSE: Paret Ellen Paulsen og Cato Torp var millisekunder fra å ende i en fronkollisjon i Frogntunnelen i retning Drøbak. En bil prøvde å kjøre forbi en lang rekke biler som passerte i motgående kjørefelt, og hadde det ikke vært for ei redningslomme, vil kanskje ikke paret vært i live i dag. Ellen delte sin opplevelse i et Facebook-innlegg, som har fått enorm respons. Foto: Privat / Facebook-skjermdump
VIL BRUKE NÆR DØDEN-OPPLEVELSE: Paret Ellen Paulsen og Cato Torp var millisekunder fra å ende i en fronkollisjon i Frogntunnelen i retning Drøbak. En bil prøvde å kjøre forbi en lang rekke biler som passerte i motgående kjørefelt, og hadde det ikke vært for ei redningslomme, vil kanskje ikke paret vært i live i dag. Ellen delte sin opplevelse i et Facebook-innlegg, som har fått enorm respons. Foto: Privat / Facebook-skjermdumpVis mer

- Hadde ikke den redningslomma vært der, kunne jeg ikke skrevet dette innlegget på Facebook

Nå er innlegget delt over 24 000 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld la Ellen Paulsen ut et innlegg på Facebook om en dramatisk opplevelse hun hadde hatt i Frogntunnelen i retning Drøbak.

Ellen og hennes mann Cato Torp kjørte inn i tunnelen, og i motgående kjørefelt passerte en lang rekke biler. Plutselig oppdager paret at bilen bakerst i rekken blinker ut i deres kjørefelt, og prøver så å kjøre forbi hele rekken.

- Vi hadde utrolig flaks. Vi kom kjørende i 80 kilometer i timen, og det var snakk om millisekunder. Vi fikk akkurat hevet oss inn i ei redningslomme og ut kastet oss ut igjen på veien. Hadde ikke den redningslomma vært der, kunne jeg ikke skrevet dette innlegget på Facebook. Min mann og jeg hadde vært en del av tall og statistikk, sier Paulsen til Dagbladet.

Delt av 24 000 Nå ønsker hun å benytte seg av hendelsen for å sette fokus på trafikksikkerhet og bidra til at folk tenker gjennom valgene de gjør i trafikken.

- Folk må ikke tenke at de kjører forbi biler, men at de faktisk kjører forbi mennesker, sier Paulsen.

I innlegget skrev hun:

«Til deg som kjørte i Frogntunnelen i retning Drøbak litt over 19.30 i dag, lørdag 18. juli, og som hadde så dårlig tid at du tok sjansen på å rekke en forbikjøring. Det var ikke bare en bil du holdt på å frontkollidere med. Det var oss på bildet, Ellen og Cato, to glade mennesker med barn og familie og venner, med planer og drømmer for framtida.»

I skrivende stund er innlegget delt av over 24 000 personer, og Ellen har fått haugevis av tilbakemeldinger i sin Facebook-innboks.

- Ikke ta sjanser I innlegget skriver Ellen videre en «jente på 9 år kunne ha mistet moren sin, ei jente på 10 år kunne ha mistet faren sin, en liten familie hadde gått i oppløsning.»

Ellen ønsker nå å få ut budskapet om at det ikke er verdt å ta store sjanser i trafikken.

«Jeg bare lurer på: Hvilken rett hadde du egentlig til å ta det valget, som kunne ha fått så katastrofale følger? Ikke bare for deg, men for oss, for vår familie, for din familie, for våre venner, for dine venner. Hvor lang tid sparte du egentlig», skriver hun i innlegget.

- Veldig mange takker meg for at jeg retter søkelyset mot trafikksikkerhet og fordi jeg deler opplevelsen min. Innlegget har truffet veldig mange. Folk kjenner seg igjen, og en menneskelig opplevelse treffer folk mer enn tall, statistikk og formaninger fra myndighetene, sier Paulsen, som håper at meldingen også vil treffe personen som kjørte bilen.

- Han fikk seg nok en vekker han også, sier Ellen, som håper at færre tar sånne sjanser i framtida.