- Hadde ikke Frp blitt demonisert ville jeg ikke gjort det

Anders Behring Breivik sier han ikke ville utført terrorangrepene 22. juli om ikke Frp «ble demonisert» av mediene valget 2009.

TERRORTILTALT:  Anders Behring Breivik mener mediene hadde en ubalansert dekkning av valget 2009. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TERRORTILTALT: Anders Behring Breivik mener mediene hadde en ubalansert dekkning av valget 2009. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terrortiltalte Anders Behring Breivik sier i sin forklaring i dag at han "begynte å få troen" på demokratiet under Stortingsvalget i 2009, og vurderte å droppe det han planla.  

Fikk troen i 2009 Forsvarer Vibeke Hein Bæra spurte Breivik i retten i dag om en Frp-seier valget 2009, ville fått noen konsekvenser for terrorplanene hans.

- Nei, det er ikke det jeg sier. Jeg sier at dersom media ikke hadde torpedert valget, og ikke demonisert Frp, hadde jeg ikke gjennomført det. Uansett resultat, sier Breivik.

Følg rettsaken her.

Tidligere Frp-politiker

Etter 22. juli kom det raskt frem at Anders Behring Breivik hadde vært aktiv i Fremskrittspartiet. Den terrortiltalte har både vært engasjert i Fremskrittspartiet Ungdom (FpU) fra 1997 til 2007, og som nestformann i Frp Oslo Vest i 2002. Når han nå forklarer seg til retten har engasjementet i Frp igjen blitt et tema.

- Vondt at han har vært medlem Leder i Fremskrittspartiet Ungdom Himanshu Gulati synes det er tungt og ubehagelig at Breivik kopler ideene sine til partiet.- Det gjør vondt å tenke på at denne mannen i det hele tatt har vært medlem av FpU, sier Gulati.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer