Hadde ikke hjerte til å la forlatte Miessi dø

Nå danser den lille reinkalven på trampoline sammen med Isak (9) og Iselin (3).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lille Miessi fikk en vond start på livet da mora, ei ung simle, forlot han rett etter fødselen.

Heldigvis for den lille kalven fant han en ny matmor i Inger Berit J. Anti, som forbarmet seg over ham og tok med Miessi hjem til familien i Harran, utenfor tettstedet Grong i Nord-Trøndelag.

- Vi hadde ikke hjerte til å la den ligge igjen, så vi tok den med hjem, sier Inger Berit til Dagbladet.

Det var NRK Sápmi som først omtalte den uvanlige reinkalven.

Aktiv rein Barna i Anti-familien, Isak (9) og Iselin (3), var naturligvis svært begeistret over å få en ny lekekamerat. Den lille reinkalven Miessi, som nå har blitt én måned gammel, har nærmest blitt som en ny lillebror for de to barna, noe du kan se på videoen øverst i denne saken.

Miessi er nemlig med både når barna hopper på trampolinen og spiller fotball.

- Han er populær blant unga - og blant de voksne. Du ser på videoen at han faktisk hopper når han er på trampolinen, sier Inger Berit.

Planen til familien er å kose seg med lille Miessi i fire-fem måneder til, og så gradvis venne ham tilbake til å være sammen med flokken sin.

- Miessi vet foreløpig ikke om noe annet liv enn det han har sammen med oss, her får han melk og litt reinlav og bor ute i hagen. Mitt mål er at den skal venne seg til flokken på førvinteren, da skal den være såpass stor at den skal klare seg uten mora, sier Inger Berit.

Framtidig lederrein? På spørsmål om det ikke vil bli trist for Isak og Iselin og miste sin nye lekekamerat til høsten, svarer Inger Berit at barna må forstå at trampolinelivet ikke er det rette elementet for en rein.

- Jeg har tenkt å forklare dem at han bør være sammen med flokken sin. Det blir sikkert trist, men sånn er det nå bare, sier Inger Berit.

Reinkalven ville vært død hvis ikke Inger Berit hadde forbarmet seg over ham. Nå tror hun på en stor framtid for Miessi.

- Kanskje han blir en lederrein eller kjørerein når han blir stor? Hvem vet, han er fortsatt bare én måned gammel, sier matmor Inger Berit J. Anti.

SMOKK: Her er lille Miessi på enmånedsdagen - med smokk. Foto: Privat
SMOKK: Her er lille Miessi på enmånedsdagen - med smokk. Foto: Privat Vis mer