Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde ikke kamera som filmet knivstikker

Taxisjåfør (35) livstruende skadd i Oslo. Politiet jakter person som stakk av fra bilen.

 RASKE HJELPERE:  Ambulanser med kyndig personell var raskt på plass ved den knivstukne drosjesjåføren i Norbygata. - Det kan ha bidratt til å berge sjåførens liv, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde. FOTO: FRANK KARLSEN / DAGBLADET.
RASKE HJELPERE: Ambulanser med kyndig personell var raskt på plass ved den knivstukne drosjesjåføren i Norbygata. - Det kan ha bidratt til å berge sjåførens liv, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde. FOTO: FRANK KARLSEN / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 35 år gamle drosjesjåføren som ble alvorlig skadd av knivstikk i Oslo natt til lørdag, hadde ikke kamera i bilen.

-Vi tilbyr alle våre drosjeeiere å installere kamera i bilen, men i denne bilen var det ikke noe overvåkningskamera, opplyser daglig leder i Christiania Taxi, Munawar Nabi, til Dagbladet.

Han sier at dette er den mest alvorlige episoden noen av selskapets sjåfører har opplevd.

Selskapet har elektronisk kontroll med hvert eneste sekund av bevegelsene til de om lag 250 bilene som er på jobb i Oslo sentrum natt til lørdag.

Startet i Oslo sentrum Etter det Dagbladet forstår, startet turen med personen som politiet jakter for knivstikkingen i Oslo sentrum.

Oslo-politiet har fått alle data, men vil foreløpig ikke opplyse hvor turen startet.

Det var utenfor Norbygata 3 på Tøyen at politiet fikk den første meldingen klokka 01.30 i natt om at en drosjesjåfør var alvorlig skadd.

- Svært alvorlig - Vi ser svært alvorlig på denne saken. Det er svært urovekkende at en mann skal oppleve slik når han er på jobb, sa politinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferansen i ettermiddag.

I formiddag fikk politiet beskrevet sjåførens tilstand som «livstruende» på Ullevål universitetssykehus.

- Dyktig helsepersonell som var raskt på stedet har bidratt sterkt til at han er i live, sier Rohde til Dagbladet.

Politiet har i dag avhørt et vitne som så en person løpe fra bilen. Sjåføren satt i førersetet da han ble tildelt flere stikk.

Taxameteret gikk Taxameteret tikket fortsatt da politiet kom etter få minutter. Det tyder på at det ikke hadde vært noen krangel om summen på drosjeregningen.

Politiet opplyser at det ble funnet to mobiltelefoner, som begge tilhører bilen og sjåføren. 

Verken politiet eller drosjeselskapet kan opplyse i ettermiddag om sjåføren er blitt ranet for penger eller andre verdisaker.

Fire barn Den 35 år gamle sjåføren er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Han kom til Norge som gutt.

- Han er en meget erfaren sjåfør. Familien hans er i sjokk etter det som har skjedd. Han har kone og fire barn, og i tillegg andre nære familiemedlemmer som er på sykehuset. Vi har et kriseteam som tar seg av kolleger og familie som har behov, sier daglig leder Munawar Nabi i Christiania Taxi til Dagbladet.

 

 ÅSTED:  Politi og ambulansepersonell var på plass noen minutter etter den første meldingen klokka 01.30 om at en drosjesjåfør var knivstukket av en passasjer utenfor Norbygata 3 på Tøyen. FOTO: FRANK KARLSEN / DAGBLADET.
ÅSTED: Politi og ambulansepersonell var på plass noen minutter etter den første meldingen klokka 01.30 om at en drosjesjåfør var knivstukket av en passasjer utenfor Norbygata 3 på Tøyen. FOTO: FRANK KARLSEN / DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media