Hadde ikke kontroll

Flere hundre demonstranter kastet stein og brannbomber mot den danske ambassaden i Teheran. - Vi har ikke kontroll, sa politiet utenfor ambassaden til Dagbladets Line Fransson. Den danske ambassadøren mener det var for få politifolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEHERAN/OSLO (Dagbladet.no): Danmarks ambassade i Irans hovedstad, Teheran, ble i kveld angrepet av mellom 200- 400 demonstranter.  En korrespondent fra det britiske nyhetsbyrået Reuters fortalte at det ble kastet rundt 20 bensinbomber mot ambassaden. En av bombene gikk over muren. Ambassaden tok ikke fyr, men flere vinduer er knust.

Danmarks ambassadør Claus Juul Nielsen mener det var for få politifolk til å beskytte bygningen.

- Fra det øyeblikk vi ble klar over at politiet ikke kunne håndtere situasjonen, selv om de var advart, begynte jeg å ringe myndighetene på alle nivåer for å få dem til å flytte på føttene, sier Claus Juul Nielsen til det danske nyhetsbyrået Ritzau. Det virket tilsynelatende, for store politistyrker, med Teherans politidirektør i spissen, dukket etterhvert opp. 

I 21.30-tida i kveld skal det ha vært stille i området, men det er fortsatt både politi og demonstranter på ambassaden.

Dagbladet.no var i kveld utenfor ambassaden, men forlot området i 21-tiden på grunn av sikkerhetshensyn. Da opplyste politiet til Dagbladet.no at det var rundt 50 militante demonstranter inne på ambassadeområdet. - Vi har ikke kontroll, sa polititjenestemennene til Dagbladet.no. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer