Tidligere mekler dømt:

Hadde ikke lisens - solgte likevel eiendommer og stakk av med millioner

Dømt til fengsel for grovt bedrageri. Pengene gikk til lån og restskatt.

TINGRETTEN: Mannen la kortene på bordet i Oslo tingrett, men kunne ikke forklare hvor pengene hadde tatt veien. Foto: NTB Scanpix
TINGRETTEN: Mannen la kortene på bordet i Oslo tingrett, men kunne ikke forklare hvor pengene hadde tatt veien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En mann i 50-åra er i Oslo tingrett dømt til ett og et halvt års fengsel, etter å ha opptrådt som mekler og svindlet flere eiendomsselgere for millionbeløp. Han må også betale 3,9 millioner i erstatning, etter grovt bedrageri.

Mannen, som opprinnelig hadde lisens til å drive med mekling, mistet retten til dette ved en innskjerping av regelverket i 2011. Det hindret ham imidlertid ikke fra å drive aktivt salg i flere år etterpå.

Millioner på avveie

Mangelen på lisens var likevel bare ett av problemene for den tidligere mekleren. Måten pengeoverføringene ved salg ble gjennomført på, var heller ikke av det lovlige slaget.

Ved å oppføre sitt eget selskaps konto i stedet for klientkontoer i forbindelse med salg, sørget han for at flere millioner kroner havnet på kontoen til selskapet. Et firma hvor han selv var eneaksjonær, styreleder, daglig leder og eneste ansatt.

Dagbladet omtalt saken, da mannen tidligere i år ble tiltalt. Den gang sto Tonje Benrud Karlsøen og Leif Løkke fram med sin historie fra 2012, da Karlsøen solgte sin eiendom til Løkke. Underveis i kjøpsprosessen stakk den nå dømte mekleren av med 2,6 millioner kroner. Episoden var den groveste av de tre eiendomsrelaterte bedrageriene den tidligere mekleren ble dømt for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer