MINTES DE OMKOMNE: Pårørende og kollegaer hadde i går kveld tent lys for de omkomne i togulykken i går ettermiddag på kaianlegget på Sydhavna.  Foto: SCANPIX
MINTES DE OMKOMNE: Pårørende og kollegaer hadde i går kveld tent lys for de omkomne i togulykken i går ettermiddag på kaianlegget på Sydhavna. Foto: SCANPIXVis mer

- Hadde ikke sjanse til å komme seg unna

Oslo Container Terminal sørger over én død og tre alvorlig skadde kollegaer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Les alt om togulykken på Sjursøya her

(Dagbladet): Personene som omkom i den utenkelige togulykken på Sjursøya i går ettermiddag var en ansatt i Oslo Container Terminal (OCT), en norsk trailersjåfør i et transportselskap og en ansatt i Oslo Havn, ifølge OCT.

- Vi har mistet en medarbeider, som ble drept av de løpske vognene. Den omkomne oppholdt seg i bygningen som er ødelagt, i likhet med tre av våre andre ansatte, som nå ligger alvorlig skadd på sykehus, sier daglig leder Knud Vang Nielsen i OCT til Dagbladet.

Veltet16 godsvogner trillet i dag ut av togdepotet på Alnabru.

Vognene fikk stor fart og raste gjennom byen.

Like før klokka 13.15 traff godssettet Sydhavna på Sjursøya i Oslo.

Flere av vognene sporet av og veltet. En eller flere traff et bygg som kollapset og knuste flere trailere.

Trafikkstyresentralen fulgte vognenes ferd gjennom byen.

Det ble gjort forsøk på å spore av togene før de nådde Oslo sentrum, men disse mislyktes.

Tre menn
Alt foregikk så fort at de som jobbet på kaia ikke rakk å bli varslet om de løpske vognene og var dermed helt uforberedt på hva som var i ferd med å skje.

- De hadde ikke sjanse til å komme seg unna i det hele tatt. Det er ikke noen som ser i den retningen engang, godstog til området skal jo stanse langt unna, ved en sperring som nå ikke klarte å motstå det enorme presset, sier Nielsen.

Pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt bekrefter i går kveld overfor NTB at de tre personene som omkom i ulykken alle er menn.

Preget
Sammen med krisepsykologer samlet OCT i går kveld sine ansatte i selskapets lokaler i havna.

- De var utrolig preget da de dro herfra. Det er en tung situasjon når bedriften blir rammet så hardt så plutselig, sier OCT-sjefen.

GJØR FLERE SØK: I går kveld ble ruinene gjennomsøkt av hundepatruljer på jakt etter flere mulige ofre. Ingen er savnet etter ulykken. Politiet anser det som svært lite sannsynlig at det skal være flere personer i den kollapsede bygningen.
Foto: SCANPIX
GJØR FLERE SØK: I går kveld ble ruinene gjennomsøkt av hundepatruljer på jakt etter flere mulige ofre. Ingen er savnet etter ulykken. Politiet anser det som svært lite sannsynlig at det skal være flere personer i den kollapsede bygningen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har informert alle våre ansatte om det vi vet, men det blir opp til politiet å frigi opplysninger i saken, opplyste havnedirektør Anne Sigrid Hamran i Oslo Havn til Dagbladet sent i kveld.

OperertTre personer ble alvorlig skadd i ulykken.

Tilstanden var i går kveld kritisk og ustabil for kvinne (35).

Hun ble operert i går ettermiddag.

Ifølge Ullevål ble kvinnen behandlet for brudd, samt skader i ansikt og mage.

De to andre skadde er menn på 40 og 65 år.

Deres tilstand ble i går kveld beskrevet som stabil.

Arbeidet i natt
Politiet jobbet i natt med sikre en av godsvognene som ligger på kaikanten slik at dykkerne kan fortsette med søkearbeidet i havnebasseng ved Sydhavna.

Bygningen som ble truffet ble revet for å sjekke at det ikke er flere personer i ruinene. 

- Vi kan ikke utelukke at noen befinner seg inne i bygningen, men vi har nå gjort rede for alle, sa innsatsleder Grethe Løland til Dagbladet sent i går kveld.