Hadde ikke skuddsikker vest da han ble truffet

Det bekrefter både politiet og advokaten til Imran Saber (32).

SKUTT: Her blir Imran Saber funnet blodig med alvorlige skuddskader noen meter fra bilen sin på Jordal søndag kveld. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
SKUTT: Her blir Imran Saber funnet blodig med alvorlige skuddskader noen meter fra bilen sin på Jordal søndag kveld. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange tok det som en selvfølge at Imran Saber (32) kunne takke en skuddsikker vest for å ha overlevd sju skudd i både brystregionen, armer og bein søndag kveld.

Det er ikke tilfelle.

- Det er helt klart at han ikke hadde på seg skuddsikker vest. Det ser man på hvor han er truffet, sier Øystein Storrvik, Sabers forsvarer de siste årene, til Dagbladet.

Ny operasjon i kveld I kveld besøkte han skuddofferet som bistandsadvokat. Han forteller at han fikk en prat med 32-åringen før han ble sendt inn til nye operasjoner.

- Han er naturlig nok svært preget av skadene, sier Storrvik.

Også politiet bekrefter overfor Dagbladet i kveld at 32-åringen ikke hadde skuddsikker vest på seg da han ble funnet ved bilen sin på Jordal.

Ikke avhørt Saber er utenfor livsfare og politiet håpet å kunne avhøre ham i dag, men mannens helsetilstand tillot ikke det, opplyser Hanne Kristin Rohde, leder ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet.

Hun opplyser at de er i dialog med sykehuset og at de vil forhøre seg om muligheten på nytt i morgen.

Saber antydet da han lå blødende og skuddskadd ved Jordal Amfi søndag at han ikke kom til å samarbeide med politiet.

- Som bistandsadvokat ønsker jeg ikke å kommentere hvorfor han ikke ønsker dette, sier Storrvik, som heller ikke kommenterer samtalen dem i mellom.

- Det etterforskningsmessige får politiet uttale seg om, sier han.
Rohde forteller at politiet har tatt beslag i flere biler i saken, men ønsker ikke å si noe om hvem de tilhører eller om andre beslag i saken.

Politiet mener Saber møtte opp til et avtalt møte søndag kveld og at han ikke var noe tilfeldig offer.