Statsadvokat Marit Formo:

- Hadde ikke tatt ut tiltale, hvis vi ikke var sikre

Statsadvokat Marit Formo, som har tatt ut tiltalen mot samboeren til eks-justisminister Tor Mikkel Wara, er sikker på at bevisene holder til en domfellelse.

SIKRE BEVIS: Statsadvokat Marit Formo mener bevisene mot Laila Anita Bertheussen er solide og vil holde til en domfellelse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SIKRE BEVIS: Statsadvokat Marit Formo mener bevisene mot Laila Anita Bertheussen er solide og vil holde til en domfellelse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter flere måneder med etterforskning er endelig tiltalen mot Laila Anita Bertheussen, tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer, klar.

Det er statsadvokat Marit Formo ved Det nasjonale statsadvokatembete som har tatt ut tiltalen og skal føre saken for retten.

- Bevismessig har dette ikke vært en vanskelig sak. Men omstendighetene rundt saken er spesielle, sier Formo til Dagbladet.

Straff

Laila Anita Bertheussen risikerer nå inntil 16 års fengsel.

- Strafferammen for det hun er tiltalt for er 16 år. Men det er ikke grunn til å anta at påtalemyndigheten vil legge seg på det høyeste nivå, sier Formo til Dagbladet.

Før Bertheussen ble siktet, ble bevisene vurdert av daværende PST-sjef Benedicte Bjørnland og daværende riksadvokat Tor-Aksel Busch. Da etterforskningen var ferdig, vurderte først påtalejuristene i PST bevisene, før statsadvokat Marit Formo i Det nasjonale statsadvokatembetet vurderte bevisene.

Bevisene

Deretter har førstestatsadvokat Kjerstin Apall Kvande hos Riksadvokaten og riksadvokat Jørn Maurud vurdert bevisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer