Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hadde ikke tenkt at det var slik det skulle gå

Venstre under sperregrensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det har vært et katastrofevalg for Venstre; Da venstreleder Lars Sponheim i går kveld varslet at han trakk seg som partileder var det etter valgdagsmålingen som viste en oppslutning på 4,5 prosent for partiet, men resultatet ble enda verre.

Oppslutningen er på rekordlave 3,9 prosent og partiet er dermed under sperregrensen på 4 prosent. Det gjør at de ikke kan være med å kjempe om utjevningsmandatene. Kun to venstremandater får plass på Stortinget.

- Jeg hadde noen tanker i hodet på forhånd om hvordan dette valget ville bli, men jeg hadde ikke tenkt at det var slik det skulle gå, sier venstreveteran Odd Einar Dørum til Dagbladet tirsdag morgen.


- Hva gikk galt for Venstre?

- Det er et spørsmål jeg ikke kan svar på i dag. Jeg har rett og slett behov for å sette meg ned å tenke litt gjennom dette. Når det er sagt, så har Venstre flere ganger i sin historie løfter seg. Og jeg er sikker på at vi vil kunne gjøre det igjen, sier Dørum.

- Var det riktig av Sponheim å trekke seg?

- Lars Sponheim er en voksen mann Han har alltid sagt rett ut hva han tenker og mener. Han tok en avgjørelse som han mente var rett. Jeg vil ikke være noen dommer over dette, sier han
.

Dørum vil ikke gi seg ut på spekulasjoner om hvem som kan ta over etter Sponheim.

INGEN FEST:  Det var ingen god stemning på Venstres valgvake i går hvor Odd Einar Dørum og Abid Raja må ta det dårlige resultatet inn over seg. Foto: Torbjørn Gønning / Dagbladet
INGEN FEST: Det var ingen god stemning på Venstres valgvake i går hvor Odd Einar Dørum og Abid Raja må ta det dårlige resultatet inn over seg. Foto: Torbjørn Gønning / Dagbladet Vis mer

- Vi er et parti med velfungerende partiorganer og vi har en valgkomite som skal sette seg ned. Jeg kommer ikke til å gå inn i noen diskusjon om personer nå.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!