- Hadde ikke tid til å rane Nokas

Advokat Erik Lea om Nokas-tiltalte Alf Henrik Christensen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Advokat Erik Lea mener at Arendals-mannen Alf Henrik Christensen (43) ikke hadde tid til å være med på ranet av Nokas tidlig om morgenen mandag 4. april for snart to år siden. Christensen var i Stavanger den morgenen i påskeuka, men han kjørte rundt for å finne en skraphandler der han skulle handle rør.

Nokas bla ranet et par minutter over klokka åtte. Litt etter halv ni stakk Christensen innom en butikk på Hundvåg for å spørre om veien til skraphandleren.

- Det var pigadø mye han skulle klare på kort tid hvis han også skulle ha deltatt på ranet, sa advokat Lea på haugesundsk under sin prosedyre i ettermiddag.

Christensen forklarte tidlig etter pågripelsen for snart halvannet år siden at han snakket med en mann av asiatisk utseende på den butikken der han spurte om veien til skraphandleren. Men det gikk ti måneder før politiet i oktober i fjor, da Nokas-rettssaken allerede var i gang, oppsøkte ekspeditøren og fikk historien bekreftet.

Fortalte ikke om Havnå

Hos skraphandleren handlet Christensen rør, riktignok av feil dimensjon og ikke syrefrie slik han skulle ha, og kjørte raskt videre til Haugesund. Christensen er medeier i et selskap med kontor i Haugesund.

Aktoratet mener at Christensen hadde tid til både å delta på Nokas-ranet og handle hos skraphandleren. Christensens problem er også at han ikke forklarte at han kjørte sammen med sin bekjent og medtiltalte, Erling Havnå, fra Arendal til Stavanger før ranet. Christensen sa at han kjørte aleine.

Aktoratet mener det er påfallende at Christensen overnattet i sin bil ikke langt fra Nokas natt til ransdagen. Ifølge Christensen er overnatting i bil nærmest en slags livsstil for ham.

- PIGADØ: Advokat Erik Lea mener tidsklemma tok Alf Henrik Christensen. Foto: SCANPIX
- PIGADØ: Advokat Erik Lea mener tidsklemma tok Alf Henrik Christensen. Foto: SCANPIX Vis mer

Forsvarer Lea mener også han kan dokumentere at biler Christensen har disponert, ikke ble benyttet

før, under eller etter ranet.