Hadde ikke tid til drap

KRISTIANSAND (Dagbladet): Viggo Kristiansen hadde ikke tid til å begå overgrep og drap i Baneheia hvis han hadde med seg sin faste følgesvenn, mobiltelefonen - og Jan Helge Andersen snakker sant om hvor ungdommene gikk i terrenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladets undersøkelser i Baneheia i går kveld indikerer at Kristiansen ikke kan ha hatt praktisk mulighet til å være med på handlingene hvis han har vært der Telenor Mobil mener mobiltelefonen hans var. Teleselskapet gir Kristiansen et spillerom på bare 27 minutter på å begå mishandling og drap, skjule likene - pluss å gå den 33 minutter lange løypa som Andersen sier at de gikk.

Dramatisk

Rettssaken tok i går formiddag en ny og svært dramatisk vending. I et telefonintervju fortalte sikkerhetssjef Audun Tollum-Andersen at Telenor Mobil har analysert samtaledataene på nytt. Teleselskapets tekniske ekspertise mener bestemt at Kristiansens mobiltelefon var påslått, i bruk og ikke kan ha vært på åstedet i tidsrommet da jentene ble mishandlet og drept. Det har ikke framkommet noen indikasjoner på at Kristiansen hadde lagt mobiltelefonen igjen hjemme på drapskvelden.

Før Kristiansand byrett kan ta stilling til Kristiansens skyld for barnedrapene, må retten først bestemme seg for om han hadde med seg mobiltelefonen på drapstidspunktet. Påtalemyndigheten mener mishandlingen og drapene ble begått i tidsrommet ca. kl. 19.00- 20.00.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer