Hadde ikke trodd at folk ville være med i denne filmen

Se hvordan de reagerer på de «snakkende» søppelkassene i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skal du ut og rusle i Oslo sentrum i nærmeste framtid, er det godt mulig du møter på flere «snakkende» søppelkasser.

Oslo kommune har, i et forsøk på å få bukt med forsøpling i hovedstaden, nemlig satt lyd på et tilfeldig utvalg søppelkasser i byen.

Se hvordan folk reagerer når søppelkastingen blir applaudert, i videoen øverst i saken.

Skjult kamera - Vi ser at det er mange som kaster på gata eller setter fra seg kaffekrus her og der, uten å tenke på at man bidrar til forsøplingen man ser i byen. Vi ønsket et morsomt tiltalt som kunne rette fokus på at man må bruke søppelkassene som står rundt om i byen, sier kommunikasjonsrådgiver i Oslo bymiljøetat, Leif Arne Kristiansen.

Med skjult kamera sto de kommuneansatte ute og filmet tidligere denne uka, og reaksjonene er nå samlet i en video lagt ut på YouTube. I skrivende stund er den sett 8700 ganger.

- Alle var positive - Det var mye morsomme reaksjoner. Alle vi snakket med brukte synes det var veldig morsomt. De synes det var et bra tiltak, og flere sa de skulle kaste mer søppel rundt om i byen i håp om å møte flere av de «snakkende» søppelkassene, sier han til Dagbladet.

- Vi hadde trodd at noen ville reservere seg mot å være med i filmen, men alle var positive.