Hadde ikke våpenlisens

Statsminister Matti Vanhanen vil sette det høye antallet våpen i landet på dagsordenen.

ÅSTEDET: Tente lys utenfor kjøpesenteret i Esbo i kveld. Foto: AP
ÅSTEDET: Tente lys utenfor kjøpesenteret i Esbo i kveld. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Ibrahim Shkupolli, som skjøt sin tidligere samboer og fire andre personer, før han tok sitt eget liv i den finske byen Esbo torsdag, hadde ikke lisens for skytevåpen.

Juridiske dokumenter viser at Shkupolli ble pågrepet i besittelse av et håndvåpen i 2003. Den gang forklarte han at skyting var en av hobbyene hans, men at han som utlending ikke hadde mulighet til å få våpenlisens i Finland.

Statsminister Matti Vanhanen uttrykte torsdag ettermiddag medfølelse med de etterlatte etter massakren og gjorde det klart at bakgrunnen for drapene nå må granskes.

- Spesielt tenker jeg på bakgrunnen til det ulovlige våpenet og hvordan gjerningsmannen hadde fått tak i det. Oppmerksomheten kommer nå til å bli rettet mot det store antallet våpen i landet vårt, sier Vanhanen.

- Truet og trakasserte

Tre menn og en kvinne ble drept da Shkupolli åpnet ild på Sello-senteret i Esbo på formiddagen nyttårsaften. Etter skuddramaet ble hans tidligere samboer funnet drept i et hus i nærheten av kjøpesenteret.

Politiet sier de tror Shkupollis hovedmål var samboeren. Hun jobbet i Sello-butikken Prisma, og alle de drepte var ansatt i denne butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer