Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hadde ingen anelse om at vi hadde et lik i huset

Ny samboer flyttet inn hos drapstiltalt nordmann i Thailand. Da hadde ekssamboeren vært død i søppeldunk på badet i to år.

 DRAPSTILTALT:  Nordmannen Stein Dokset blir ført ut i transporten til fengselet etter et rettsmøte i februar 2013. FOTO: RALF LOFSTAD/DAGBLADET.
DRAPSTILTALT: Nordmannen Stein Dokset blir ført ut i transporten til fengselet etter et rettsmøte i februar 2013. FOTO: RALF LOFSTAD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET BY/OSLO (Dagbladet): Den langdryge drapssaken i Thailand mot Lier-mannen Stein Dokset (51) er et steg nærmere avklaring etter at etter at et av forsvarets vitner fikk forklare seg om sitt forhold til nordmannen i retten i Phuket by onsdag.

- Jeg hadde ingen anelse om at vi hadde et lik i huset, forklarte den nå 25 år gamle arbeidsledige kvinnen om omstendighetene da hun flyttet inn i villaen sammen med nordmannen et halvt år før politiet stormet huset.

Da fant de likrestene av Doksets tidligere thailandske samboer Rungnapa «June» Ratchasombut (31) i en plastsekk i en søppeldunk, som sto på et bad.

Det var i juli 2009 at kvinnen ble meldt savnet.

Mistenkelig lukt Politiaksjonen og funnet av likrestene skjedde to og et halvt år seinere - 28. februar 2012.

En hushjelp hadde varslet politiet om mistenkelig lukt. Også en svensk leietakerfamilie reagerte på stank i huset.

Blir Dokset funnet skyldig i overlagt drap, risikerer han dødsstraff.

- Jeg tror jeg får fire-fem års fengsel, sa Dokset til Dagbladet for ett år siden, underveis i rettssaken.

Han forklarte først at han hadde dyttet samboeren ned en trapp ved et, men seinere har Dokset nektet straffskyld etter tiltalen.

Krangel om sigarett I retten onsdag betegnet den nye samboeren Dokset som «snill og grei». Han hadde sørget for skolegang til sønnen hennes.

- Det var krangel om en sigarett en gang. Da dyttet han meg ganske kraftig. Ellers var han aldri brutal, bare snill og gavmild, forklarte vitnet.

Hun forklarte at hun fikk sjokk da liket ble funnet i huset, og at hun dro fra Phuket.

Et politivitne forklarte seg også i retten onsdag. Han bekreftet tidligere vitneforklaringer fra politi om aksjonen og likfunnet for snart to år siden.

Den drapstiltalte nordmannen hadde kraftige hostekuler og virket ikke helsemessig på topp under rettsmøtet. Han var som vanlig iført fotlenker og fengselsklær.

13. juni neste gang Etter flere sporadiske rettsmøter og utsettelser, blir det ikke nye nytt rettsmøte før fredag 13. juni.

- Da antar vi at prosedyrene kan komme i gang. Vi ønsker en dom så snart som mulig, sier Doksets nye forsvarer Nuansnit Chuntawong til Dagbladet.

Retten har avslått å løslate den drapstiltalte nordmannen mot kausjon.

 FUNNET DØD I TILTALTES HUS:  Drapstiltaltes tidligere samboer Rungnapa «June» Ratchasombut ble funnet død i en søppeldunk i hans hus, to og et halvt år etter at hun ble meldt savvnet. Foto: Privat.
FUNNET DØD I TILTALTES HUS: Drapstiltaltes tidligere samboer Rungnapa «June» Ratchasombut ble funnet død i en søppeldunk i hans hus, to og et halvt år etter at hun ble meldt savvnet. Foto: Privat. Vis mer
Hele Norges coronakart