- HADDE PRØVD ALT: Av frykt for barnas liv sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb (t.v.) det var nødvendig å smugle barna ut av Marokko. Foto: Jacques Hvistendahl /Dagbladet
- HADDE PRØVD ALT: Av frykt for barnas liv sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb (t.v.) det var nødvendig å smugle barna ut av Marokko. Foto: Jacques Hvistendahl /DagbladetVis mer

Hadde inntrykk av at barnesmugling var klarert med Norge

Spesialsoldatene som smuglet Khalid Skahs barn ut av Marokko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Spesialsoldatene som skal ha bidratt til å smugle Khalid Skahs barn ut av Marokko, hadde inntrykk av at aksjonen var godkjent av norske myndigheter, skriver VG.

Ifølge avisa fikk de to mennene inntrykk av at aksjonen var klarert på høyt nivå hos myndighetene.

De skal angivelig ikke ha visst mye om oppdraget de takket ja til, før de ankom Marokko.

Skahs ekskone Anne Cecilie Hopstock hadde store utgifter i forbindelse med aksjonen, forteller hennes advokat Marte Svarstad Brodtkorb.

For å dekke utgiftene, skal Hopstock ha vært nødt til å selge seilbåten sin.

- Alle turene til Marokko kostet penger, og bare telefonregningene hennes ble naturligvis skyhøye. Hun måtte selge seilbåten for å redde sine barn, sier Brodtkorb til VG.

Norske myndigheter fikk allerede i august i fjor vite navnene til de to marinejegerne som skal ha hjulpet til med å få barna til Norge. Begge skal nå være avhørt.

- Jeg kan ikke gå i detaljer på hvilken informasjon vi har mottatt, og hvorfor undersøkelsene har tatt så lang tid. De siste dagene, blant annet i forbindelse med VGs henvendelser, har vi imidlertid sett at omfanget er annerledes og større enn det vi så i høst, sier major Christian Øverli i Forsvarsstaben.(NTB)


VOLDSTILTALT: Khalid Skah. Foto: Øistein Norum Monsen
VOLDSTILTALT: Khalid Skah. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer