Trosset Trump:

- Hadde intenst møte

Justisministeren trosset Donald Trump da han sa at det ikke er funnet bevis for valgjuks som ville ha endret utfallet av presidentvalget. Kort tid seinere skal Trump ha kalt ham inn til møte.

MØTE: USAs president Donald Trump skal ha kalt inn justisminister William Barr til et møte kort tid etter det omdiskuterte intervjuet ble publisert. Foto: NTB / Mandel Ngan / AFP.
MØTE: USAs president Donald Trump skal ha kalt inn justisminister William Barr til et møte kort tid etter det omdiskuterte intervjuet ble publisert. Foto: NTB / Mandel Ngan / AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Joe Biden ble utropt som valgvinner har president Donald Trump holdt fast ved at det har vært omfattende valgjuks i flere delstater.

Seinest onsdag publiserte Trump en 46 minutters lang video hvor han gjentok udokumenterte påstander om valgjuks under årets valg. Både Facebook og Twitter flagget raskt Trumps video med at påstandene er omstridte.

USAs justisminister William Barr, en av Trumps mest trofaste allierte, vekket derfor oppsikt denne uka da han i et intervju med nyhetsbyrået AP uttalte at justisdepartementet ikke hadde funnet bevis for omfattende valgfusk som kan endre valgresultatet.

- Til dags dato har vi ikke funnet valgfusk i en skala som kan ha påvirket utfallet av valget, sa Barr til nyhetsbyrået.

- Møtte Trump

Til tross for at det har vært uenigheter mellom de to tidligere gjentok Barr flere ganger før valget at poststemmer kunne være spesielt utsatt for valgjuks som følge av pandemien.

Bare kort tid etter justisministerens intervju med AP ble publisert ble justisministeren observert på vei inn i Det hvite hus.

Ifølge ABC News skulle Barr etter planen ha et møte med stabssjefen i Det hvite hus, Mark Meadows.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer