- Hadde jeg ikke hatt på meg ridehjelmen, ville jeg vært død

Venninna filmet 18-åringen bli sparket i ansiktet av hesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rosie Morton (18) fra Brecon i Wales skulle hoppe med hesten Luke, da hun ble slengt av hesteryggen - før hun fikk servert et stygt spark midt i ansiktet.

Mortons venninne ble sjokkert vitne til hendelsen - som hun til all tilfeldighet fikk på video. Det stygge ulykka kan du se øverst i denne saken. Vi advarer mot sterke bilder.

- Først skjønte jeg ikke hva som skjedde, jeg så bare blod renne nedover ansiktet mitt, og hodet mitt føltes veldig, veldig sårt. Det var blod overalt, sier Morton.

18-åringen pådro seg et stygt kutt bare milimeter fra øyet, og måtte sy flere sting.

- Hadde jeg ikke hatt på meg ridehjelmen, ville jeg nok vært - om ikke død - enda mer alvorlig skadd, sier hun til blant andre Daily Mail.

Morton forteller videre at hun ikke har latt hendelsen og den stygge skaden hun pådro seg i ansiktet, gjøre henne redd for å ri.

- Jeg elsker hestene mine, og risikoen for å skade seg er noe man må «ta med på kjøpet». Jeg ville aldri latt det skremme meg, sier hun.

- Jeg tror ikke for et sekund at Luke mente å skade meg. Jeg har eid ham i to år, og vi har et fantastisk forhold, sier Morton.