- Hadde jeg møtt han derre Are Kvistad, skulle han fått seg en på kjeften

Full krig om laksedokumentar.

Bergen  20100202. Kurt Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund, lanserer en internasjonal kampanje mot norsk oppdrettsfisk. Tirsdag orienterte han om kampanjen om bord på fartøyet Miljødronningen i Bergen.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Bergen 20100202. Kurt Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund, lanserer en internasjonal kampanje mot norsk oppdrettsfisk. Tirsdag orienterte han om kampanjen om bord på fartøyet Miljødronningen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) har garantert overfor sin franske kollega for at norsk oppdrettslaks er trygg å spise. Kilden til bråket er miljøaktivist Kurt Oddekalv, som svarer på kritikk fra oppdrettsbransjen med å erklære krig.

Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) har ifølge Dagens Næringsliv skrevet brev til Oddekalvs sponsorer, der han blir fremstilt som en bløffmaker som sprer løgn og bedriver skadeverk.

Oddekalv truer med juling og sier at «nå er det krig».

Truer med vold Bakgrunnen er at Oddekalv er hovedkilden til påstander i et fransk tv-program mandag kveld der det ble hevdet at norsk oppdrettslaks inneholder kreftfremkallende stoffer på grunn av midler som brukes for å avluse fisken.

Påstandene avvises av fiskeriministeren og av Mattilsynet, men Oddekalv står på sitt og sier i et intervju med fiskeriavisen Intra-Fish at FLHs kommunikasjonsdirektør Are Kvistad opptrer tarvelig og lusete.

- Hadde jeg møtt han derre Are Kvistad, skulle han fått seg en på kjeften. De skal vite at jeg ikke har dratt ballet skikkelig i gang ennå, sier Oddekalv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer