Hadde Jesus en kone?

Det står at han var gift på denne papyrus-biten fra 300-tallet.

-ENESTE TEKST: Dette bildet ble publisert av Harvard universitetet, og viser en bit av papyrus, som professor Karen King sier er den eneste eksisterende historiske teksten som skriver at Jesus hadde en kone. Foto: AP Photo/Harvard University, Karen L. King/NTBScanpix
-ENESTE TEKST: Dette bildet ble publisert av Harvard universitetet, og viser en bit av papyrus, som professor Karen King sier er den eneste eksisterende historiske teksten som skriver at Jesus hadde en kone. Foto: AP Photo/Harvard University, Karen L. King/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Professor Karen L. King, historiker ved Harvard Divinity School, har oversatt den koptiske teksten på en bit papyrus fra 300-tallet. Hun sier at det står noe som aldri er funnet på noen annen del av skrifter fra denne tidsepoken, Jesus refererer til sin kone.

Papyrus-biten er mindre enn et kredittkort, og har åtte linjer skrevet med svart blekk på den ene siden, skriver New York Times.

Anonym eier På linjen under der det står at Jesus referer til sin kone står det ifølge professoren at «hun kan bli min disippel».

Eieren av papyrusen er anonym, King forteller at personen kjøpte den av en tysk mann i 1997. Da kom den sammen med en lapp på tysk fra en egyptolog som nå er død. På den lappen sto det at dette var det eneste eksempelet av en tekst fra sin tid som refererer til at Jesus hadde en kone.

Funnet ble offentliggjort på tirsdag i Roma på den internasjonale kongressen for koptiske studier.

Debatt Professor King understreker at denne teksten ikke nødvendigvis er bevis på at Jesus, som historisk person, faktisk var gift. Teksten var trolig skrevet lenge etter Jesus levde, annen troverdig historisk kristen litteratur nevner ikke at han hadde en kone.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer