- Hadde jevnlig kontakt med andre mistenkte

Politiet mener tidligere straffedømt 35-åring fra Sandefjord er en del av en organisert liga som står bak gigantsvindelen av Nordea.

GIGANTSVINDEL: 35-åringen er den sjette personen som er siktet i den omfattende bedragerisaken. Mannen skal ha hatt jevnlig kontakt med flere av de siktede i perioden rundt gjerningstidspunktet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
GIGANTSVINDEL: 35-åringen er den sjette personen som er siktet i den omfattende bedragerisaken. Mannen skal ha hatt jevnlig kontakt med flere av de siktede i perioden rundt gjerningstidspunktet. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo mener barnefaren (35) fra Sandefjord er en del av en organisert liga som forsøkte å tappe Nordea-kontoen til en av Norges rikeste kvinner for nesten 90 millioner kroner i sommer.

Etter det Dagbladet erfarer mener politiet at 35-åringen har hatt omfattende og jevnlig kontakt med flere av de mistenkte i saken rundt gjerningstidspunktet, og at politiet på den måten har sirklet ham inn.  

Nekter straffskyld Kvinnen har fått pengene tilbake, men svindlerne klarte å overføre rundt 60 millioner kroner til banker i Dubai.

Fredag forrige uke ble mannen varetektsfengslet i fire uker, siktet for grovt bedrageri og etter den såkalte mafiaparagrafen - straffelovens 60a. Dermed er han den sjette personen som er siktet i den stadig mer omfattende saken.

- Min klient nekter straffskyld. Han har avgitt forklaring til politiet, sier advokat Ole Petter Drevdal, som forsvarer 35-åringen.  

Straffedømt Politiinspektør og leder for Finans- og miljøseksjonen i oslopolitiet, Gro Smogeli, ønsker ikke å kommentere saken bortsett fra at mannen er varetektsfengslet.

SEKS SIKTET: Seks personer er til nå siktet i millionsvindelen mot Nordea i sommer.
Foto: Politiet / Scanpix
SEKS SIKTET: Seks personer er til nå siktet i millionsvindelen mot Nordea i sommer. Foto: Politiet / Scanpix Vis mer

35-åringen, som innvandret fra det tidligere Jugoslavia til Norge på slutten av 80-tallet, ble pågrepet i sitt hjem onsdag i forrige uke.

Han er domfelt for blant annet vinningskriminalitet flere ganger og har sonet kortere dommer, men han har aldri vært siktet i en lignende sak som politiet nå mener han er en del av.