Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde kobra i glassbur på stuebordet

Da politiet kom inn, var døra i buret åpent. - Han er bitt tre ganger, sier de.

 SLANGEBUR:  Nordmannen hadde skaffet seg kobraen bare noen få dager før han døde. Slangen holdt til i dette glassburet som sto på sanlongburet i stua da politiet tok seg inn i leiligheten i Pattaya i Thailand.  Foto: Harald Henschien
SLANGEBUR: Nordmannen hadde skaffet seg kobraen bare noen få dager før han døde. Slangen holdt til i dette glassburet som sto på sanlongburet i stua da politiet tok seg inn i leiligheten i Pattaya i Thailand. Foto: Harald Henschien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dette glassburet på stuebordet hadde nordmannen, som tidligere i dag ble funnet død i Thailand, kobraen sin.
Da politiet tok seg inn i leiligheten hans var glassburet tomt, forteller bestyreren i leilighetskomplekset der mannen bodde.

Han var med å finne avdøde da han sammen med vaktmesteren låste seg inn i leiligheten til avdøde i 10-tida i formiddag, lokal tid.

- Vi så ikke slangen da. Vi bare åpnet døra, kjente lukta og forsto at han var død. Vaktmesteren stakk hodet inn og så at han lå i senga, så lukket vi igjen døra og låste mens vi ventet på politiet, sier han til Dagbladet.

Først da politiet kom litt senere, fant de den giftige slangen.

- Vi var forsiktige, det er vi glade for. Politiet fortalte at det sto et tomt slangebur på salongbordet. Den døde ble funnet i senga og slangen mellom senga og veggen, forteller han.

Tre bitt Ut fra bildet, synes krypdyransvarlig ved Akvariet i Bergen Remi Andersen at det ser ut som mannen er bitt av en monokkelkobra.

Monokkel-kobraen er kjent for å hugge flere ganger når den først blir provosert. Om bittene ikke raskt blir behandlet, lammer giften nervesystemet og er dødelig etter kort tid.

FANGET KOBRA:  Politiet i Pattaya fanget denne slangen i den avdøde mannens leilighet på Pattaya i Thailand. Foto: Harald Henschien
FANGET KOBRA: Politiet i Pattaya fanget denne slangen i den avdøde mannens leilighet på Pattaya i Thailand. Foto: Harald Henschien Vis mer

- Monokkelkobraen kalles også Thai-kobra og lever i blant annet Thailand, påpeker Remi Andersen.

Til bestyreren har politiet sagt at avdøde hadde tre bitemerker, to i det ene beinet og et på armen.

- Presset
Andersen mener kobraen må ha følt seg presset.

- Den har garantert følt seg truet. Kanskje har han tatt den opp, for eksempel. Slangen føler at den ikke har noen fluktrute og den eneste utveien den ser er å bite. De kommer ikke bare bort for å bite, det er kun i selvforsvar, sier han.

FUNNET DØD:  En norsk mann er funnet død i leiligheten sin i Pattaya i Thailand.
FUNNET DØD: En norsk mann er funnet død i leiligheten sin i Pattaya i Thailand. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!